De Microsoft Zune digitale muziekspeler zal pas in de kerstperiode beschikbaar zijn in Europa, heeft de marketingdirecteur gezegd.

Jason Reindorp, Marketing Director van Zune, vertelde Reuters dat Microsoft nog niet klaar was om in dit stadium een ​​officiële startdatum bekend te maken. Naar verluidt zou hij echter hebben gezegd dat de mediaspeler 'in de tijd voor de feestdagen van dit jaar' in Europa beschikbaar zou kunnen zijn.

Reindorp zei dat het bedrijf dit jaar zou doorbrengen om te kijken hoe de Microsoft Zune zou kunnen worden aangepast naar een Europese markt.

Hij voegde eraan toe dat Microsoft realistisch was over de uitdaging om de Apple iPod aan te nemen in de markt voor digitale muziekspelers.

"Je zou geen meer diepgewortelde concurrent kunnen krijgen", zei hij op de jaarlijkse Midem-muziekindustrieconferentie in Frankrijk. "Maar we voelen ons echt goed over de eerste stappen die we hebben gezet."

Maar een woordvoerder van Microsoft UK zei vandaag dat ze geen informatie hebben over de beschikbaarheid in Europa voor de Zune. Het bedrijf zou niet zeggen of het op tijd voor Kerstmis beschikbaar zou zijn.

Volgens cijfers uit vorige week heeft de Microsoft Zune nu 10,2 procent van de Amerikaanse markt voor 30 GB digitale muziekspelers met harde schijf. De Zune is sinds november vorig jaar in de VS te koop en Microsoft voorspelt dat het eind juni dit jaar een miljoen Zunes zal verkopen.