Je kunt Mark Zuckerberg niet beschuldigen van het negeren van het sociale netwerk dat zijn roem en fortuin heeft gemaakt, en vandaag heeft hij een foto van hem geüpload door op het Tiananmen-plein te joggen tijdens een reis naar China. "Het is geweldig om terug te zijn in Beijing!" hij enthousiasmeert in het bijschrift.

Allemaal eenvoudig genoeg? Niet helemaal: Zuck draagt ​​geen masker, ondanks de niveaus van luchtvervuiling in de Chinese hoofdstad die ver in de internationaal overeengekomen gevaarlijke zone zitten.

"Beijing is mijn thuis, maar ik raad je af om naar buiten te rennen", suggereert een behulpzaam commentator.

Als hij geen flauw idee krijgt om in de smog te rennen, krijgt hij het omdat hij politiek ongevoelig is: "De vloer die je hebt betreden is bedekt door bloed van studenten die vochten voor democratie", biedt een van de gebruikers van het sociale netwerk dat Mark heeft gebouwd.

China in zijn hand

Nadat de gezondheid en de politieke implicaties van zijn levendige door de straten lopen, zijn er de technische implicaties om te overwegen - verschillende commentatoren willen weten precies hoe hij in staat was om Facebook te gebruiken via de 'Great Firewall' van China (toegang tot het sociale netwerk is verbannen in het land).

En alle Facebook-baas wilde doen, kreeg wat oefening. De People's Daily-krantengroep was snel om de foto-gelegenheid te gebruiken om de Chinese zaak op Twitter te promoten: "Mark Zuckerberg haalt vrijdag de smog van Beijing weg door te rennen zonder een masker te dragen" het bijschrift.

Misplaatst joggen rond het blok of opzettelijke politieke verklaring? Het is moeilijk te zeggen, maar de foto is zeker onderdeel van een bijdrage aan Zuck's Year of Running-inspanning, waarvoor hij hoopt in 2016 minimaal één mijl te lopen. Misschien zal hij de volgende keer ergens minder publiek kiezen om het te doen.

  • Mark Zuckerberg zegt dat VR het volgende sociale platform is