Facebook-CEO en oprichter Mark Zuckerberg maakte een cameo in The Simpsons deze week op de Amerikaanse televisie, in de voetsporen van andere techgoeroes zoals Steve Jobs en Bill Gates.

Zuckerberg's cameo in Matt Groening's langlopende geanimeerde comedy-serie volgt de recente lancering van de 'Facebook-film' Het sociale netwerk, wat een nogal onflatteuze afbeelding van Zuckerberg en de eerste dagen van Facebook schetst.

Loan-A-Lisa

The Simpsons hadden Mark Zuckerberg in de aflevering "Loan-A-Lisa", waarin Nelson een succesvolle fietsenwinkel vond en een "Entrepreneur Expo" bezocht, waar Lisa hem probeert te overtuigen dat hij nog steeds goed onderwijs moet volgen.

De aflevering eindigt echter met Mark Zuckerberg, Bill Gates en Richard Branson, terwijl Zuckerberg de menigte vertelt,"Ik haal het beste diploma, eredoctoraat".

Zuckerberg van Facebook vertelde het De New Yorker dat hij niet van plan is om te gaan kijken Het sociale netwerk, geschreven door Aaron Sorkin en geregisseerd door David Fincher - die al lovende recensies verzamelt met critici.

David Kirkpatrick, auteur van het boek "The Facebook Effect," heeft gezegd Het sociale netwerk is "overtuigend" maar een "pastiche - een samensmelting van feit en fictie".

Via TechCrunch