De jaarlijkse MediaGuardian 100-lijst is aangekondigd met een verandering bovenaan - Facebook's Mark Zuckerberg is vervangen door Google's Larry-pagina.

De lijst, die een who's who is van media zwaargewichten, zit vol met technische stalwarts maar de Voogd heeft het goed gevonden om Zuckerberg volledig te verwijderen en vervangt hem door Joanna Shield's, de vice-president en managing director van Facebook in Europa.

Dit is volgens de Voogd, om de lijst meer Britse focus te geven, maar de afwezigheid van Zuckerberg zal de speculatie voeden dat de rampzalige IPO van Facebook de macht van de CEO heeft verminderd.

Fallers en klimmers

In een jaar waarin Google is vertakt van zoeken naar hardware, staat bovenaan Larry Page, terwijl Twitter's Dick Costolo op de tweede plaats staat.

Ook het behalen van de top vijf is Sir Jonathan Ive, die is gekozen in plaats van Apple CEO Tim Cook - opnieuw, er kan hier misschien een chauvinistische redenering zijn.

Daniel Ek van Spotify staat ook nog steeds op de lijst, hoewel hij acht plaatsen laat vallen en een grote klimmer is Jeremy Darroch, CEO van BSkyB, klimt van de 19e naar de 15e

Het zijn echter twee nieuwe technische ingangen die wijzen op een enorme verandering in mediamacht - BT-CEO Ian Livingston en Netflix-directeur Reed Hastings staan ​​nu op de lijst, wat bewijst dat als het op media aankomt, het internet nu een sterkere plaats bekleedt als print.

Via de Guardian