Een belangrijk onderdeel van Facebook's focus voor de toekomst is om gelijke tred te houden met de toenemende wens van gebruikers om persoonlijke informatie te delen, zei Facebook CEO en oprichter Mark Zuckerberg, sprekend op de Future of Web Apps-conferentie in Londen.

"Toen we voor het eerst begonnen, waren mensen relatief minder comfortabel om veel informatie te delen. Vroeg in de ochtend waren er veel vragen, zoals 'moet ik mijn volledige naam op Facebook zetten?' en 'moet ik mijn mobiele nummer op Facebook plaatsen?', en veel mensen die over die bult voerden, waren privacycontroles, zodat ze die informatie met alleen de mensen die ze wilden delen, "zei Zuckerberg in een chat op het podium met gastheer en organisator Ryan Carson.

"Toen er maar een kleine hoeveelheid informatie was die mensen konden plaatsen, zouden mensen hun profiel misschien een keer per maand of om de paar maanden bijwerken. Vervolgens voegden we dingen zoals foto's en groepen toe en de updates werden regelmatiger zoals eens per week, eens per paar van dagen, en nu met statusupdates en alle verschillende applicaties die mensen gebruiken, neemt het tempo zo veel toe. Nu zullen de meeste mensen waarschijnlijk dingen dagelijks bijwerken. "

Zuckerberg gelooft dat delen exponentieel groeit: "Eén van de dingen waar we op Facebook over nagedacht hebben - we hebben er nog geen conclusies over - maar een interessante historische analogie is de wet van Moore." (De wet stelde dat de snelheid van processors om de twee jaar zou verdubbelen.) "En ik zou niet verrast zijn, hoewel er nog geen definitieve link is, als zoiets bestaat met de mate van delen."

Facebook's recente herontwerp was in reactie op dat idee, onthulde Zuckerberg, en er zal nog meer komen in toekomstige versies van Facebook: "Een deel van het herontwerp dat we deden was het reorganiseren van de weergave van dingen om de groei in delen te ondersteunen, en meer en meer delen van de site zullen op dat punt worden gereorganiseerd. "