We wisten al dat ZTE de eerste zou zijn die Nivida's Tegra 4-processor op een smartphone zou plakken, maar nu weten we misschien welke telefoon dat zal zijn - de ZTE N988.

Volgens GSM Insider heeft de N988 een wandeling gemaakt door het Telecommunications Equipment Certification Centre MIIT in China, waar het blijkbaar de nodige goedkeuringen kreeg om te worden losgelaten op het grote publiek.

Er wordt beweerd dat de ZTE N988 een 5,7-inch display heeft met een resolutie van 1280 x 720, een 1,5 GHz quad-core Tegra 4-processor, 2 GB RAM en Android Jelly Bean 4.1.2.

Wafeltje dun

De achterkant lijkt een 13MP camera en een enkele LED-flitser te zijn, en de N988 is naar verluidt een slanke 6,9 ​​mm dik en weegt een vederlichte 110 g - waardoor hij lichter zou zijn dan de iPhone 5.

Krediet: GSM Insider

We hebben ook een glimp van de aankomende handset kunnen opvangen dankzij een afbeelding die naast de gelekte specificaties verschijnt, waaruit blijkt dat de N988 waarschijnlijk een ontwerp zal hebben dat lijkt op dat van het vlaggenschip Grand S van het bedrijf..

Met zo'n groot scherm en krachtige ingewanden zou de N988 zichzelf tegen de wil van de Sony Xperia Z, HTC One en Samsung Galaxy S4 aankijken en tegelijkertijd de Galaxy Note 2 en Ascend Mate uitdagen in de supergrote telefoon categorie.

Er is momenteel geen woord over een mogelijke releasedatum of prijs van de N988, maar ZTE zei dat het verwachtte dat zijn eerste Tegra 4-handset in juli 2013 in de verkoop zou zijn - dus kijk deze ruimte na.

Via Android Authority