ZTE heeft bevestigd dat het in totaal acht nieuwe handsets naar MWC 2012 in Barcelona zal brengen voor zowel Android als Windows Phone.

We hebben al eerder gezien dat ZTE zijn eerste Windows Phone, de Tania, eerder dit jaar lanceert en dat de Chinese fabrikant van plan is om tegen 2015 een top 3-provider te worden.

Hij Shiyou, Executive Vice President en hoofd van de divisie Terminals bij ZTE zei: "De nieuwe apparaten van ZTE zullen aantonen hoe ZTE ongetwijfeld tot een elite-groep van handsetaanbieders behoort, aangezien telecommunicatienetwerken van de volgende generatie wereldwijd worden uitgerold."

Aanzienlijke vooruitgang in kracht, HD en design

ZTE verklaart dat de nieuwe apparaten "aanzienlijke vooruitgang op het gebied van vermogen, high-definition multimediamogelijkheden en design" zullen opleveren.

ZTE's nieuwe Android- en Windows Phone-handsets zullen innovaties bevatten zoals multi-core chipsets, LTE en 4G-radio - dus we zullen minstens één quad-core-handset tegenkomen, zoals de HTC One X, LG Optimus 4X HD en Huawei Ascend D1 Q.

We hebben al lucht gekregen van een paar mobiele telefoons die ZTE op het MWC 2012 zal lanceren, inclusief de Ice Cream Sandwich met Mimosa X-, PF200- en N910-handsets.

TechRadar zal aanwezig zijn op de ZTE-persconferentie in Barcelona om u het nieuws te brengen op alle acht handsets, inclusief beoordelingen.