ZTE heeft tegen TechRadar gezegd dat het met een derde partij aan een ander mobiel OS werkt om zich bij Windows Phone en Android aan te sluiten in zijn portfolio.

Sprekend tijdens de lancering in Groot-Brittannië van de Grand X, bevestigde Wu Sa, de directeur van mobiele apparaten van ZTE, dat naast de Windows Phone en Android-telefoons, de fabrikant ook andere opties onderzocht.

Hoewel Sa weigerde om getekend te worden op welk platform dit mogelijk was, wilde hij graag vermelden dat het bedrijf op zoek was naar alternatieve platforms, omdat er naast de smartphone-dominantie van Android ruimte zou kunnen zijn om te gedijen.

"We zijn enthousiast en geïntrigeerd om deel te nemen aan, of niet te rijden, de alternatieve keuze voor de consumenten Ik probeer een specifiek platform niet te noemen, omdat consumenten geen platform kopen, maar een ervaring kopen.

"We zijn hier om hen een alternatieve ervaring te bieden voor Android, als we denken dat dit het juiste is om te doen."

Nokia goed, Tizen beter?

Sa wees erop dat de koppeling van het bedrijf met Microsoft voor Windows Phone zowel voordeel als druk heeft opgeleverd, doordat ze met leveranciers zoals Nokia kunnen samenwerken, maar ZTE houdt ook een open houding aan als het gaat om andere opties.

De meest waarschijnlijke optie is het nieuwe Tizen OS dat door Intel is ontwikkeld, waarbij ZTE eerder aangaf dat het zou proberen in de toekomst een Intel-aangedreven telefoon uit te brengen..

"Ons R & D-team werkt ook samen met een derde partij op een ander alternatief platform", voegde Sa toe.

"Uiteindelijk, als het erom gaat te beslissen wat er wordt aangekondigd en op de markt wordt gebracht, is het belangrijk om dat te koppelen aan de marktvraag.

"We erkennen ook dat we geen Apple zijn en niet alleen een platform kunnen maken en lanceren, we moeten heel voorzichtig zijn en luisteren naar de marktvraag en het platform lanceren dat het ondersteunt."