ZTE heeft TechRadar bevestigd dat het een nieuw assortiment telefoons op het Mobile World Congress 2012 gaat lanceren, omdat het zijn merkpositie op de Britse markt wil vergroten.

Het bedrijf is een relatief onbekend merk aan de Britse kust, maar is van plan in 2012 een aantal nieuwe telefoons onder zijn eigen naam op de markt te brengen.

Chris Edwards, European marketing en business development directorfor ZTE, vertelde TechRadar dat het van plan is om een ​​nieuwe golf telefoons uit te brengen die zullen helpen de merkherkenning te geven in de overvolle Britse markt:

"Je zult in Barcelona nog een stap voorwaarts zien [met ons assortiment], het is een spannende tijd voor ons. We zijn goed gepositioneerd en hebben geweldige relaties met Google en Microsoft.

"Je hebt een enorme populatie van gebruikers die georiënteerd zijn rond merken maar nu ook rond een besturingssysteem, maar nu met Microsoft en Google werken, hebben we het gevoel dat we ons kunnen concentreren op apps en bruikbaarheid en echt in die ruimte kunnen spelen."

Microsoft verplaatsen

Edwards beloofde dat de Tania slechts het begin was van de inspanningen van het bedrijf voor Windows Phone in het VK, wat betekent dat er meer telefoons op basis van het besturingssysteem zullen verschijnen op MWC 2012:

"ZTE verplaatst het ontwerp, de productiemogelijkheden en het begrip naar de markt als OEM-fabrikant (original equipment manufacturer) .De Tania is vandaag aangekondigd, die is gecentreerd rond een slank ontwerp..

"Er zijn echter maar zo veel manieren om jezelf te onderscheiden in de markt: merk is er een, en we hebben daar veel werk te doen, maar de andere is rond waarde - gericht op de beste balans tussen kosten en waarde voor geld, "zei hij.

"We willen producten met een hogere prijsklasse hebben, maar niet ultrahoog, dat zien we niet als onze opdracht."

Eind tot eind

"Lagere tarieven vormen een belangrijk groeigebied op de subsidiemarkt, en een van de belangrijkste gebieden van differentiatie is ervoor zorgen dat u een reeks handsets kunt leveren in die ruimte die aantrekkelijk is voor een grotere verscheidenheid aan klanten - van de jeugd tot de nieuwere middelbare leeftijdmarkt van smartphonegebruikers, "onthulde Edwards.

"Dingen als NFC zijn belangrijke drijfveren waar de smartphone-revolutie het tempo echt kan versnellen - NFC zal geen belangrijke differentiator zijn voor ZTE, maar het zal een hulpprogramma worden en we moeten het in apparaten kunnen stoppen en het kunnen maken voor iedereen toegankelijk. "