De Chinese fabrikant ZTE mag een nieuw record plaatsen voor de dunste smartphone met zijn nieuw geplaagde apparaat met codenaam Athena.

Met een diepte van slechts 6,2 mm dik heeft Athena het smalste chassis voor smartphones dat we tot nu toe hebben gezien.

Hoewel het apparaat nog geen officiële aankondiging te zien krijgt, heeft dit de eind-marktstrategiedirecteur van ZTE, Lu Qianhao, niet tegengehouden van het lekken van vroege details op de Chinese technische site, Sina Weibo.

Naast de grootte van de telefoon, onthulde Qianhao dat Athena een 720p IPS-scherm, een Cortex-A15-processor, 64 GB opslagruimte en Android Ice Cream Sandwich OS met ZTE's MiFlavor UI-skin op de top beoefent.

Smartphones op een dieet

De 6,3 mm-formaatfactor van de ZTE Athena verslaat Oppo's 6,65 mm-smartphone die het dunne record claimde toen het vorige maand werd gelekt.

Daarvoor was Huawei's Ascend P1 S de dunste van allemaal, met een dikte van slechts 6,68 mm.

De race om de dunste smartphone te vinden warmt op, waarbij Chinese fabrikanten de leiding nemen.

Het laat nog steeds de vraag achter wat voor functies er mogelijk achterblijven bij deze dieetplannen voor smartphones.

Hopelijk komt ZTE binnenkort met meer informatie, zodat we kunnen ontdekken wat er, als er iets was, op de vloer van de uitsnijruimte was achtergelaten om hun apparaat voor het instellen van records te bereiken.