De Chinese mobiele telefoonfabrikant ZTE heeft in de eerste helft van 2010 een sterke toename van 150% van de Europese omzet gerealiseerd, waarmee hij het cijfer van 1 miljoen handsets in het VK heeft bereikt.

ZTE is nog geen bekende naam in het Verenigd Koninkrijk, maar het bedrijf wil graag bekendmaken dat het een enorme groeispurt genereert in termen van wereldwijde verkoop.

Het heeft 28 miljoen handsets wereldwijd verzonden, 17 miljoen van die buiten zijn thuismarkt van China.

150 procent

En hoewel dat een respectabele 30 procent groei vertegenwoordigt, is zijn Europese groei 150 procent, geholpen door de verkoop van 1 miljoen handsets in Groot-Brittannië en een vergelijkbaar aantal in Frankrijk.

"ZTE werkte samen met topoperators in Europa en kreeg brede bekendheid van klanten door haar werk in op maat gemaakte Android-smartphone-handsets en WCDMA-eenheden op maat", legt ZTE uit.

In de belangrijke Amerikaanse markt viert ZTE een deal voor de productie van een aangepaste handset voor gigant Verizon van serviceprovider.

"ZTE lanceerde in de eerste helft van 2010 bijna 10 soorten Android-handsets, waaronder de Racer-, Link- en X850-modellen die door H3G in het Verenigd Koninkrijk werden gebruikt", zegt ZTE.

"Als partner van Microsoft werkt ZTE nauw samen aan de productontwikkeling van Windows Phone 7.0 na de wereldwijde lancering van de WM6.5-handset in oktober en vorig jaar in Portugal en andere landen."