ZTE's toekomst is weer een stap in de goede richting nadat de Amerikaanse Senaat een defensiewet had aangenomen die een amendement bevatte dat het reddingsplan van president Trump voor het bedrijf kon blokkeren.

De Senaat stemde met 85-10 voor de National Defense Authorization Act, een zeldzaam exemplaar van de door de republiek gecontroleerde kamer die Trump ondermijnt. De wet was al goedgekeurd door de Tweede Kamer, maar zonder het amendement betreffende ZTE.

ZTE-verbod

Dit betekent dat de twee huizen een compromis moeten sluiten en het is waarschijnlijk dat Trump daar ook zijn zegje over zal doen, persoonlijk ingrijpen om ZTE te helpen een zeven jaar durend verbod om producten en servers van Amerikaanse leveranciers te verkrijgen, te vernietigen..

De boete werd opgelegd voor het overtreden van een eerdere overeenkomst voor het illegaal verzenden van producten naar Noord-Korea en Iran. ZTE was verplicht om executives die betrokken zijn bij het schandaal te disciplineren, maar verzuimde dit te doen.

Maar een nieuwe deal ingegeven door Trump zou ZTE een boete van $ 1 miljard opleveren, de board en het management veranderen, en $ 400 miljoen aan escrow plaatsen, wat betekent dat het weer aan het werk kan op zijn telecommunicatienetwerkapparatuur en smartphones.

ZTE zal ook zijn 14-man sterke board moeten vervangen en alle executives op senior vice president-niveau van hierboven moeten afwijzen. Alle officieren die betrokken zijn bij het schandaal zullen ook gedwongen worden om te vertrekken, met wel 40 werknemers in gevaar.

Alleen vorige week stelde ZTE een nieuw financieringsplan voor ter waarde van $ 10,7 miljard en nomineerde het acht nieuwe bestuursleden omdat het probeerde om aan de regeling te voldoen. De onzekerheid is echter teruggekeerd en met meer dan $ 7 miljard is de waarde van het bedrijf weggevaagd sinds het vorige week werd hervat.

  • Bekijk de beste mobiele deals voor juni 2018