ZTE heeft besloten de door het MWC 2012 gebonden hordes te verslaan door zijn twee grote nieuwe Ice Cream Sandwich-handsets een beetje vroeg aan te kondigen, in de vorm van de ZTE PF200 en de ZTE N910.

De teleurstellend benoemde PF200 lijkt het nieuwe vlaggenschip van het bedrijf te zijn, met rockende LTE-connectiviteit, een 1,5 GHz-processor en een lekker klinkend 4,3-inch qHD-aanraakscherm.

De PF200 is de eerste Android 4.0-telefoon van het bedrijf en biedt ook een 8 MP-camera, met een 1080p-vriendelijke camera aan de voorzijde die moet worden opgestart. Er zijn ook NFC, Bluetooth 2.1, DLNA en MHL om over naar huis te schrijven.

Met behulp van onze ogen kunnen we zien dat het er nog steeds beslist ZTE uitziet - een beetje dik, een klein beetje slordig - maar wat het mist in esthetiek, zal het waarschijnlijk goedmaken in de prijsstelling, waarvan we verwachten dat het lager is dan de specificatie - vergelijkbare concurrenten.

Meer meer meer

Maar dat is niet alles! ZTE heeft ook een ander Android 4.0 LTE-toestel onthuld, even glansloos in de naamgevingsafdeling: de ZTE N910 (zie hieronder).

Het is lager gespecificeerd dan zijn tweeling: WVGA-scherm, 5MP-camera en een 1,2 GHz-processor. Maar je krijgt nog steeds de LTE-compatibiliteit en de full-HD camera aan de voorkant, dus het is niet allemaal slecht.

Het nadeel is dat het werkt in de LTE FDD-, CDMA- en EVDO-spectrums, dus het is onwaarschijnlijk dat we er onze handen op zetten in het VK.

Het is duidelijk dat ZTE op zoek is naar LTE als de headliner voor de line-up van 2012, zoals He Shiyou, executive VP en hoofd van de terminale divisie van ZTE zegt: "Deze LTE-apparaten zijn de voorlopers van een breed scala aan LTE-apparaten die ZTE zal brengen naar de markt in de komende maanden en naarmate meer en meer LTE-netwerken in gebruik worden genomen.

"Het zullen feature-producten zijn - van een zeer breed scala aan apparaten die te zien zijn op de ZTE-stand op Mobile World Congress 2012."

TechRadar zal aanwezig zijn in Barcelona, ​​dus houd onze ZTE PF200 recensie volgende week in de gaten.