Zoals beloofd werd de ZTE Nubia Z5 woensdag onthuld in China, en de grote nieuwe Android-smartphone ziet er meteen als een winnaar uit.

De eerder geruchten specificaties waren niet overdreven, omdat de Nubia Z5 inderdaad in een 5-inch vorm komt met een Qualcomm 1,5 GHz quad-coreprocessor, volledig 1080p-scherm, 2 GB geheugen en 13MP / 2MP camera's aan de achterkant en voorkant, respectievelijk.

Uit de aankondiging van woensdag bleek ook dat de Nubia Z5 van ZTE 32 GB aan opslagruimte, WiFi-weergave en MHL-uitvoer zal bevatten voor het weergeven van inhoud op grotere schermen en de geluidsweergave van Yamaha of Dolby Digital Plus.

Het beste van alles is echter het ongelooflijk dunne chassis van de Nubia Z5 - met slechts 7.6 mm dikte en een gewicht van 126 g is dit de dunste 5-inch smartphone op de markt.

Verpakken in

Zoals we zelf deden tijdens het kerstdiner op dinsdag, pakt de ZTE Nubia Z5 veel in, ondanks zijn extreem dunne frame van 7,6 mm.

Dat omvat een beslag van 2.300mAh in aanvulling op alles wat hierboven is vermeld.

De Nubia Z5 kan qua grootte goed vergelijken met de Galaxy Note II en Galaxy S3 van Samsung, terwijl er nog steeds een prachtig scherm en krachtige binnenboordmotoren op de markt zijn.

Het is zelfs ontworpen door de Italiaanse ontwerper Stefano Giovannoni.

Alsjeblieft, neem ons geld

Zoals Engadget woensdag opmerkte, is Nubia een nieuwe divisie van het Chinese bedrijf ZTE, dus tot nu toe is het onmogelijk om te raden wanneer de Z5 internationaal beschikbaar zal worden gemaakt.

In China varieert de kostprijs van ¥3,456 (US $ 554, UK £ 343, AU $ 535) voor ¥7.890 (US $ 1,265, VK £ 785, AU $ 1,222) voor de "titanium editie."

Wanneer het internationaal beschikbaar komt, meldt Engadget, zal het LTE-compatibel zijn (geen verrassing daar).

TechRadar zal op CES 2013 aanwezig zijn om de ZTE Nubia Z5 te bekijken als deze inderdaad verschijnt, dus houd je ogen open terwijl we het nieuwe jaar ingaan.

Via Engadget