ZTE heeft aangekondigd dat het nu in de top vijf van smartphonefabrikanten ter wereld heeft ingebroken nadat het in het tweede kwartaal van het jaar enorme zendingen had geregistreerd.

Volgens het wereldwijde onderzoeksbureau IDC stuurde ZTE acht miljoen smartphones in het tweede kwartaal van 2012, een indrukwekkende stijging van 300 procent in dezelfde periode vorig jaar - waardoor Research in Motion uit de elite-club werd geschopt.

Daarnaast heeft ZTE een vierde positie behouden in de totale levering van handsets en na verzending van meer dan 15 miljoen eenheden in 2011 is het de op één na snelstgroeiende smartphone-maker - met alleen Apple een snellere groei.

Wij zijn de vijf en alleen

Het wereldwijde smartphonemarktenaandeel van de Chinese onderneming bedraagt ​​nu 5,2 procent, waarbij het merendeel van de omzet afkomstig is uit China, Frankrijk, het VK en de VS..

ZTE bevindt zich slechts 0,5 procent achter HTC als vierde in de top vijf en slechts 1,4 procent achter de derde plaats Nokia.

Nokia en HTC hebben enorme verliezen geleden, waarbij het Finse bedrijf een jaar-op-jaardaling van 38,9 procent liet zien en de Taiwanese fabrikant zijn marktaandeel zag dalen met 24,1 procent - hoewel HTC er nog steeds in slaagde van vierde naar vijfde te springen nadat RIM zakte.

In het rapport wordt echter opgemerkt: "Ondanks indrukwekkende winsten in het laatste kwartaal, kan brand equity in de toekomst een probleem voor ZTE blijken te zijn. Een sterke merkherkenning is een noodzaak als een sterk groeiende verkoop van smartphones in het buitenland een prioriteit voor het bedrijf is."

ZTE EVP en Head of the Terminal Division, de heer He Shiyou zei: "Het betreden van de top vijf van smartphonefabrikanten is een belangrijke mijlpaal in de richting van ons doel om in 2015 een van de drie grootste fabrikanten van mobiele telefoons te worden."