De nieuwe CEO van ZTE beweerde dat de productie weer normaal is na de herroeping van een verbod van zeven jaar op het omgaan met Amerikaanse bedrijven.

Het bedrijf was verbannen van het verkrijgen van producten en diensten van Amerikaanse leveranciers nadat het een eerdere overeenkomst over illegaal verzenden van producten naar Noord-Korea en Iran had geschonden. Dit leidde ertoe dat de operaties werden opgeschort en toegegeven dat het voortbestaan ​​ervan in gevaar was.

De gevolgen waren rampzalig, maar president Trump kwam persoonlijk tussenbeide om de boete te vernietigen op voorwaarde dat ZTE een boete van $ 1 miljard zou betalen, de raad van bestuur en het management zou veranderen en $ 400 miljoen borg zou storten.

ZTE-verbod

Ondanks de levenslijn twijfelden werknemers en bedrijfsfiguren nog steeds over de vraag of ZTE de reputatieschade van het incident kon overwinnen. Anderen waren bezorgd dat de revisie van het bord zou kunnen leiden tot instabiliteit.

Maar de nieuwe CEO Xu Ziyang is verhuisd om die angsten te verlichten door te verklaren dat hij verwacht in 2019 terug te keren naar een normale groei met plannen ook in de werken voor verdere investeringen in onderzoek en ontwikkeling.

“We kunnen absoluut zeggen dat het bedrijf nog altijd vooraan staat in de communicatie-industrie,” Ziyang vertelde naar verluidt investeerders. “Onze bestellingen waren geweldig en liggen in de lijn van die van juli en augustus vorig jaar.”

Het herstel van ZTE wordt echter niet verder geholpen door de VS. Het is effectief bevroren uit de Amerikaanse markt, terwijl Australië soortgelijke bewegingen heeft gemaakt. Britse cybersecurity-bureaus hebben ook Britse operatoren gewaarschuwd om geen ZTE-apparatuur te gebruiken, omdat dit de voortdurende monitoring van de Huawei-kit zou belemmeren.

  • Bekijk onze lijst met de beste mobiele deals voor augustus 2018