ZTE heeft naar verluidt gekozen voor een nieuwe CEO en een aantal andere senior executives omdat het een zevenjarig verbod op de omgang met Amerikaanse bedrijven probeert te vernietigen.

De Chinese fabrikant van smartphone- en telecomnetwerken is verplicht zijn managementteam te wijzigen, elke medewerker te ontslaan op een senior vice-president niveau of hoger en de Amerikaanse overheid een boete van $ 1 miljard te betalen voor het vernietigen van het verbod, waarbij nog eens $ 400 miljoen wordt aangehouden escrow.

ZTE VS verbod

The Wall Street Journal beweert dat het voormalige hoofd van de Duitse onderneming Xu Ziyang zo vroeg als vandaag zal worden bevestigd, met een nieuwe CFO, CTO en hoofd van HR die ook een naam zullen krijgen. Vorige week namen acht leden van het ZTE-bestuur ontslag en werden vervangen, waarbij Lie Zixue werd verkozen tot de nieuwe voorzitter.

De activiteiten van ZTE zijn effectief opgeschort sinds de bestelling in april werd gegeven en er werd gezegd dat het voortbestaan ​​van ZTE in gevaar zou komen als het bedrijf niet langer met Amerikaanse bedrijven kon blijven omgaan. Er wordt zelfs geschat dat maar liefst 30 procent van de componenten afkomstig is uit Amerika.

Het verbod is afgegeven aan ZTE wegens het overtreden van een eerdere overeenkomst voor het illegaal verzenden van producten naar Noord-Korea en Iran. ZTE was verplicht om executives die betrokken zijn bij het schandaal te disciplineren, maar verzuimde dit te doen.

President Donald Trump heeft persoonlijk ingegrepen om een ​​oplossing voor de situatie te vinden die tot de nieuwe regeling heeft geleid. Nochtans zou de overeenkomst oppositie onder ogen kunnen zien van de wetgevers van de VS die reeds een defensiewet hebben goedgekeurd die een amendement omvatte dat het reddingsplan kon blokkeren. Senatoren hebben ook geschreven naar Trump en er bij hem op aangedrongen om het verbod opnieuw in te voeren.

De Amerikaanse overheid is al begonnen met het intrekken van een aantal elementen van het verbod en kan nu bestaande netwerken en apparatuur repareren, cybersecurity-kwetsbaarheden melden en telefoons die al op de markt zijn ondersteunen met software-updates. Het kan echter geen nieuwe smartphones maken en verkopen, en de beperkte intrekking vervalt op 1 augustus.

  • Bekijk de beste mobiele deals voor juli 2018