Chinese telefoonfabrikant ZTE heeft op CES een nieuwe telefoon geïntroduceerd op het 5-inch speelveld, terwijl hij het deksel van zijn nieuwste smartphone, de Grand S, heeft opgetild.

De S is gelabeld als het paradepaardje van het bedrijf en de dunste 5-inch screener ter wereld, en sluit zich aan bij de andere Grand-merken van het bedrijf - de Grand X en Grand Era.

Op zijn eigen grond staat de S met een 5-inch FHD-scherm en 13 MP camera-vulling in een slanke 6,9-millimeter vormfactor.

ZTE staart ook niet op andere specificaties - een Qualcomm Snapdragon S4 quad-core processor moet de S helpen soepel door elke taak te varen.

Een grootse verschijning maken

De Grand S is geruchten voor een tijdje, met een persschot uit de telefoon twee weken geleden.

Weet dat de S een 4G LTE-telefoon is met de 13MP-snapper aan de achterkant en een 2 MP-lens aan de voorzijde. Voorlopig is het alleen gepland om in het eerste kwartaal van het jaar in China te worden verkocht. We hebben ook niets gehoord van de prijzen.

We nemen telefonisch contact op met de 1:30 PST-persconferentie van het bedrijf, dus houd ons in de gaten, want we houden ons bezig met het laatste nieuws van ZTE.