Na veel speculatie en wat media-lekken, kunnen we eindelijk bevestigen dat de ZTE Grand S II de echte deal is en zal verschijnen op CES 2014.

ZTE heeft zijn tweede generatie vlaggenschip-smartphone aangekondigd, met het idee dat hij beschikt over de nieuwste intelligente spraakbesturingstechnologie. De extra upgrades voor spraakopdrachten maken herkenningsontgrendeling en voice-to-phone-fotografie mogelijk, vergelijkbaar met het maken van een foto met Google Glass.

Om de Grand S II te helpen bij het leveren van uiterst precieze audiofuncties, is de handset uitgerust met een drievoudige microfoonopstelling en ingebouwde ruisreductie voor een natuurlijke en duidelijkere stemopname.

Naast de audiofuncties, zal een ZTE vlaggenschip ook beschikken over een groot 5.5-inch 1920 x 1080 scherm met back-up van de Snapdragon 600-chipset van de Qualcomm en 2 GB RAM. De telefoon zou ook heel goed kunnen komen met een 8MP camera aan de achterkant.

Meer telefoons op weg naar Vegas

Naast de Grand S II-aankondiging, zei ZTE dat het nog meer in de rij staat met twee andere handsets genaamd de Nubia 5S en Nubia 5S mini.

De Nubia 5S heeft een 5-inch 1080p FHD-scherm van Sharp en een 13MP-camera met een Sony RS-sensor. De camera is speciaal afgestemd op fotografie met een F2.0 diafragma en DSLR-achtige foto-opties, plus 4K Ultra HD video-opname.

De kleinere Nubia 5S mini laat ondertussen een 4,7-inch Sharp IGZO-display en een reeks kleurrijke schelpen schudden. Beide telefoons worden aangedreven door Qualcomm Snapdragon quad-core processors.

In samenwerking met Aio Wireless is ZTE van plan om de Sonata 4G uit te brengen, een schijnbaar middelste telefoon met een 4-inch scherm. Andere specificaties zijn de 1,4 GHz dual-core Qualcomm Snapdragon 400-processor, 1 GB RAM, 1,780 mAh batterij en een 5 MP camera voor 720p video-opname.

Plus een tablet, smartwatch en projecterende hotspot om op te starten

ZTE is ook van plan om zijn allereerste iconische Phablet op CES te debuteren. Dat is geen woordspel - iconisch is eigenlijk de naam van het apparaat.

Het Chinese smartphonebedrijf wil een plons maken met een 5,7-inch HD-schermapparaat dat zich uitstrekt over de lijn tussen telefoon en tablet. Het apparaat wordt geleverd met een dual-coreprocessor, Dolby Digital Sound en een draadloze oplaadfunctie.

In een andere primeur zal de ZTE BlueWatch de inaugurele smartwatch van de Chinese telefoonmaker zijn.

Het op de pols gedragen apparaat beschikt over een ingebouwde stappenteller, omdat deze de klok rond gegevens vastlegt en analyseert om gebruikers toegang te geven tot essentiële "gekwantificeerde zelf" -informatie, zoals lichaamsvetpercentage.

Het horloge vereist tethering via Bluetooth op een smartphone, maar dit maakt het mogelijk om oproepen, inhoud en fotografie op de pols te regelen, evenals sociale mediaplatforms zoals Facebook en Twitter.

Nieuwsgierig en nieuwsgieriger, ZTE heeft een hybride Wi-Fi-hostpot die kan worden gebruikt als een mini-projector. De projector heet Projector-hotspot en biedt 4G-connectiviteit voor maximaal acht apparaten terwijl video en afbeeldingen worden gestreamd, waar deze ook naartoe gaan.

Ten slotte zei ZTE dat het samen met AT & T werkt aan de ontwikkeling van de Wireless Home Base van de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij. Het is een apparaat waarmee gebruikers hun thuistelefoon kunnen verbinden met het draadloze netwerk van AT & T in plaats van met een telefoonaansluiting. Voor $ 20 (ongeveer £ 12, AU $ 22) per maand ontvangen bellers onbeperkte lokale en interlokale gesprekstijd.

Blijf op de hoogte van TechRadar, want we beginnen onze eerste draai aan deze producten op CES 2014 volgende week.

  • Samsung vernieuwt de it's Android-telefoon-camera hybride en introduceert de Samsung Galaxy Camera 2.