In een vroege aankondiging voor de vreemdste aankondiging van MWC 2017, heeft ZTE een telefoon aangekondigd waarvan wordt beweerd dat het de snelste 5G-telefoon is, maar die geen zaak heeft en geen kans heeft om op de markt te komen.

ZTE zegt dat de ZTE Gigabit de eerste telefoon is die razendsnelle 5G-snelheden bereikt, maar houd je adem niet in voor de kans om er een te kopen. Dit is nu zeer een proof of concept - wat betekent dat het een verzameling componenten is.

De ZTE Gigabit-telefoon is blijkbaar in staat om downloadsnelheden van 1 Gbps of 10 keer de huidige smartphonesnelheden te bereiken, volgens de Chinese telefoonfabrikant achter de Axon 7 (zie hierboven).

Voorafgaand aan de officiële start van MWC, sprak het Chinese bedrijf over de telefoon zonder het echt te laten zien.

Hoewel ZTE zei dat de telefoon momenteel niet 'in een zaak' is, beweerde het dat het een 'commercieel aanbod zou zijn in één of twee jaar', met een deel van de technologie die in de tussentijd waarschijnlijk in de volgende Axon-vlaggenschiptelefoon zal verschijnen.

ZTE zegt dat het de snelheidsmijlpaal bereikte door onafhankelijk een Pre5G Giga + MBB-oplossing en compatibele slimme apparaten te ontwikkelen in afwachting van wat het nogal onhandig heeft genoemd “de komende 5uper Generation”.

We hebben dit jaar 5G veel gehoord op MWC, maar het heeft vooral te maken met het uitbreiden van de connectiviteit met allerlei internet of things-apparaten.

ZTE Gigabit-specificaties

Met de geavanceerde X16-modem van Qualcomm aan boord, kan de Gigabit-telefoon profiteren van carrier-aggregatie, 4x4 MIMO-antennetechnologie en 256-QAM-modulatie.

Het is ook de eerste die de Qualcomm-chipset en de geïntegreerde Snapdragon X16 LTE-modem aanprijst, eerder dan de

Dat gezegd hebbende, komt Samsung volgend vlaggenschip daadwerkelijk op de markt.

Pas het begin

ZTE zegt dat het zijn Gigabit-telefoon is “drie keer zo krachtig in het verbeteren van de gegevensverwerkingsmogelijkheden in het huidige [4G LTE] -netwerk”.

Afgezien van de aard van de 'telefoon', zal dat belangrijk zijn omdat we allemaal overgaan van 4G naar 5G. Het moet wereldwijde carriers voorzien van de eerste Pre 5G-oplossingen, een eerste brug naar 5G.

In de toekomst zullen downloadsnelheden tot 1 Gbps de standaard worden op 5G-netwerken en dan, “mobiele ervaringen op slimme apparaten zullen worden verbeterd tot een onvoorstelbaar niveau”, voorziet ZTE.

“Snelheden tot 1 Gbps verbeteren de levensstijl van gebruikers door 360-graden panoramische VR-video, directe cloudopslag, entertainmentupgrades en een snelle cache van ultra-hifi-muziek en films toe te staan.”

Streaming wordt ook de norm voor meer dan alleen video. Het zal ook 'instant apps' toestaan, waardoor de noodzaak voor het downloaden of installeren van applicaties wordt verwijderd.

U zult echter moeten wachten tot 5G werkelijkheid wordt in 2018 om deze snelheidsvoordelen buiten Barcelona en MWC te zien.

MWC (Mobile World Congress) is 's werelds grootste beurs voor de mobiele industrie, vol met de nieuwste telefoons, tablets, wearables en meer. TechRadar rapporteert de hele week live vanuit Barcelona om je het nieuwste van de beursvloer te brengen. Ga naar onze toegewijde om alle nieuwe releases te zien, samen met TechRadars analyse en aankoopadvies van wereldklasse over je volgende telefoon.