De ZTE Geek lijkt waarschijnlijk de eerste Tegra 4-telefoon ter wereld te zijn, aangezien ZTE bevestigt dat één Chinese variant op zijn minst de Tegra 4-chip van Nvidia zal laten schommelen.

De Geek, die de slechtste naam van de handset moet zijn sinds HTC met ChaCha is gegaan, werd oorspronkelijk in april aangekondigd en was de ZTE om een ​​Intel-processor te rocken.

Maar het is zo lang afscheid van die Intel Atom Z2580 op de aankomende editie bekend als de ZTE Geek U988S.

dweeb

De Chinese certificeringsdatabase TENAA bevat ook enkele op specs gebaseerde aanwijzingen - de U988S-indiening belooft dat de quad-core Tegra 4-chip wordt geklokt op 1,8 GHz, met 2 GB RAM op zijn naam.

Het 5-inch LCD-scherm krijgt een Full HD-resolutie (1920x1080) in tegenstelling tot de bestaande 1280x720 van Geek.

We verwachten niet dat de quad-core Tegra 4-toing handset binnenkort naar het VK, de VS of Australië zal komen, omdat het model dat door ZTE is bevestigd alleen op het netwerk van China Mobile zal werken. Blijf op de hoogte voor meer informatie zodra de telefoon officieel is aangekondigd.

We wachten ook even op de hoek van de ZTE N988, ook getipt om de Tegra 4-chip te laten wiegen met een hele reeks eetlustopwekkende specificaties om op te starten.

Van Engadget