De ZTE Geek is de nieuwste smartphone van het Chinese bedrijf en in plaats van naar de bodem van de markt te kijken, zoals de Kis en Blade 3, heeft dit toestel zijn zinnen gezet op de top.

Dit is de eerste ZTE-telefoon met een Intel-processor (de nieuwe 32nm Atom Z2580, omdat je het vraagt), omdat de chipfabrikant zijn weg zoekt naar meer mobiele apparaten - met een vrij beperkte aanwezigheid op het moment in het geval van de Motorola Razr ik en Orange San Diego.

Met een 5-inch 1280 x 720 display, 2.0 GHz Intel Atom-processor, 1 GB RAM, 8 MP camera aan de achterkant, 1MP-snapper achterkant, 2.300mAh batterij en Android 4.2 Jelly Bean, lijkt de ZTE Geek zeker de hersens te hebben zijn naam.

Handen omhoog als je het antwoord kent

Qua ontwerp is de Geek nogal ongeïnspireerd, maar de functionele indeling en aanwezigheid van een speciale sluitertoets aan de rechterkant zijn een pre.

Een van de beperkingen van het plunderen van een Intel-chip over een ARM-gebaseerde rivaal is dat een aantal apps in Google Play specifiek zijn ontworpen om op de laatste te draaien, dus gewoon niet werkt op handsets die een Atom-processor verpakken.

Er is momenteel geen woord over de ZTE Geek-release of -prijs, we weten niet eens welke landen er nog zullen worden behandeld, maar we zullen u zeker informeren als we erachter komen.