ZTE liet zijn Windows 8-tablet zien tijdens een Intel-evenement in San Francisco donderdag.

Daar leerde TechRadar dat het bedrijf begin volgend jaar naar een release streeft, waarschijnlijk in het eerste kwartaal van 2013.

Het tabletscherm strekt zich uit tot 10,1 inch, terwijl het apparaat minder dan 700 gram weegt en een totale dikte van 8,9 millimeter heeft.

Intel heeft zojuist aangekondigd dat de Atom Z2760-processor deze kleine maar machtige lei voedt. Hij zal 2GB Ram en 32GB aan opslag bevatten.

Twee camera's - een 8MP aan de achterkant en 2 MP aan de voorkant - beide ondersteunen 1080 HD-video met 30 fps.

Het komt ook met LTE, UMTS, of WiFi-connectiviteitsopties, maar nog geen woord over de prijs.

W8 voor de hersenen

Met het OS van Microsoft ingesteld op het publieke debuut van 26 oktober, bruist de wereld van het mobiele apparaat met nieuwe producten om het tablet-compatibele systeem te dragen.

ZTE heeft samen met Huawei uitdagingen gehad om toegang te krijgen tot de Amerikaanse markt, hoewel het langzaam maar zeker zijn aanwezigheid buiten China opbouwt.

Daar bevindt het bedrijf zich in de buurt van de top van de technische hitlijsten, ondanks de strijd om elders aan de weg te timmeren.

Misschien zal deze tablet, aangedreven door een nieuwe processor en een nieuw besturingssysteem, een nieuw hoofdstuk voor ZTE spellen.

TechRadar is live op Intel's evenement en zal binnenkort een bespreking plaatsen met de nieuwe tablet.