Voor het geval dat het betaalbare niet goedkoop genoeg is voor jou, heeft de Chinese telefoonfabrikant nog twee Android-smartphones gelanceerd die op alle manieren kleiner en lichter zijn.

De ZTE Blade V8 Mini en ZTE Blade V8 Lite zijn twee varianten die een aantal vlaggenschipfuncties naar een nog lager prijsniveau brengen, net op tijd voor een onthulling.

Lees meer: ​​ZTE Blade V9 Vita

Beide telefoons draaien de schermgrootte en specificaties terug van de Pro, die werd aangekondigd op CES 2017. Maar afhankelijk van de uiteindelijke prijs, zal het nog steeds een solide goedkope telefoonoptie voor u zijn.

De ZTE Blade V8 Mini wordt gelanceerd in Europa en Azië, terwijl de ZTE Blade V8 Lite meer gericht is op Italië, Duitsland en Spanje.

Specificaties van de ZTE Blade V8 Mini

De ZTE Blade V8 Mini is de krachtigste van de nieuwste items in de goedkope Blade-serie van het bedrijf. De specificaties komen overeen met vele andere goedkope Android-telefoonconfiguraties.

Ja, het heeft een 5-inch scherm dat HD is met een lagere 720p-resolutie, maar het echte hoogtepunt van deze goedkope smartphone is de dubbele camera-opstelling rond de achterkant.

De 13MP- en 2MP-sensoren combineren om foto's te maken die lijken op de ondiepe scherptediepte-effecten die u met een DSLR kunt krijgen, en vanuit de nieuwe portretmodus.

Naast dat je het focuspunt van foto's in de postproductie kunt veranderen (zelfs de nieuwe iPhone kan dat niet), ondersteunt de ZTE V8 Blade Mini-camera ook 3D-foto's om 3D-foto's te maken en auto HDR.

Het meet 143,5 x 70 x 8,9 mm, maakt gebruik van de op het budget gerichte Qualcomm 435-chipset, heeft 2 GB RAM en 16 GB interne opslag. Het is genoeg voor heel casual smartphonegebruikers.

De batterij kan niet worden verwijderd, maar heeft een capaciteit van 2.800 mAh. Het beste van alles is dat Android 7.0 Nougat wordt uitgevoerd, terwijl de anders krachtigere ZTE Blade V8 Pro werd gelanceerd met Android Marshmallow.

Specificaties van de ZTE Blade V8 Lite

De ZTE Blade V8 Lite heeft de toepasselijke naam. Het is lichter op sommige specificaties en wordt op de markt gebracht voor een jonger publiek op zoek naar een snelle Android Nougat-upgrade.

In plaats van zich te concentreren op de camera hier, geeft de Chinese fabrikant zijn Lite-telefoon een respectabele Helio P10 MTK 6750 octa-core-chipset en een 1080p-scherm.

Met een Full HD-scherm kan hij meer pixels inpakken op dezelfde 5-inch schermgrootte. Maar het blijft zitten met een enkele 8MP camera en een 5MP camera aan de voorkant. U bent dus een cameramens of een schermmens?

De één-hand-vriendelijke afmeting meet een vergelijkbare 143 x 71 x 8 mm en de levensduur van de batterij zal ongeveer hetzelfde zijn met een batterij met een capaciteit van 2.500 mAh. Het heeft dezelfde 2 GB RAM en 16 GB interne opslag.

U kunt onze hands-on beoordelingen van zowel nieuwe handsets als meer dekking van MWC 2017 lezen terwijl de grote telefoons in Barcelona worden voortgezet.

MWC (Mobile World Congress) is 's werelds grootste beurs voor de mobiele industrie, vol met de nieuwste telefoons, tablets, wearables en meer. TechRadar rapporteert de hele week live vanuit Barcelona om je het nieuwste van de beursvloer te brengen. Ga naar onze toegewijde om alle nieuwe releases te zien, samen met TechRadars analyse en aankoopadvies van wereldklasse over je volgende telefoon.