ZTE heeft zijn medewerkers en klanten verontschuldigd nadat het een overeenkomst had bereikt om $ 1 miljard aan de Amerikaanse regering te betalen, zodat het de handel met Amerikaanse bedrijven kan hervatten.

Het bedrijf was verbannen van het verkrijgen van producten en diensten van Amerikaanse leveranciers nadat het een overeenkomst had overtreden die werd bereikt voor het illegaal verzenden van producten naar Noord-Korea en Iran. Dit leidde ertoe dat de operaties werden opgeschort en toegegeven dat het voortbestaan ​​ervan in gevaar was.

Echter, de deal, waarbij ZTE een boete van $ 1 miljard zal betalen, zijn bestuur en management zal veranderen, en $ 400 miljoen in escrow zal plaatsen, betekent dat het weer aan het werk kan op zijn telecommunicatienetwerkapparatuur en smartphones.

ZTE prima nieuwste

Hoewel dit ongetwijfeld een opluchting zal zijn voor zijn werknemers, suggereren analisten dat het een maand zal duren voordat ZTE de verzending naar de VS kan hervatten, terwijl het personeel bang is voor de reputatieschade en financiële schade die het incident heeft veroorzaakt, kan van invloed zijn op bonussen en kansen op werk. Er zijn ook zorgen dat de revisie van het bord tot instabiliteit zou kunnen leiden.

ZTE-voorzitter Yin Yimin vertelde het personeel in een memo, gezien door Reuters, dat het hele schandaal de schuld was van ZTE's leiders en een paar werknemers.

“Dit probleem geeft de problemen weer die zich voordoen met de nalevingscultuur van ons bedrijf en op managementniveau,” hij zei naar verluidt. “De activering van de weigeringsorder heeft enorme verliezen voor het bedrijf veroorzaakt. Het bedrijf heeft een rampzalige prijs betaald.”

Ondertussen heeft Washington duidelijk gemaakt dat dit de laatste kans is van ZTE, waarbij een handelsadviseur van het Witte Huis waarschuwde dat nog een overtreding zou leiden tot sluiting in de VS.

“Het worden drie slagen, je bent op ZTE. Als ze nog een extra ding doen, worden ze afgesloten,” Peter Navarro zei tegen Fox.

  • Bekijk de beste mobiele deals voor juni 2018