ZScaler heeft aangekondigd dat het een gratis nieuwe tool zal uitbrengen die de Firesheep Firefox-extensie telt die de pers raakt over de manier waarop het login-informatie kan stelen en gebruikersaccounts kan overnemen.

De Firesheep-login werd groot nieuws toen het werd vrijgegeven, met de verantwoordelijke man die beweerde dat het was gemaakt om te laten zien hoe eenvoudig het was om wachtwoorden te stelen.

ZScaler heeft verklaard dat het BlackSheep maandag zal uitbrengen - wat als tegenmaatregel tegen Firesheep zal dienen.

Logins

"Zoals je weet, is Firesheep de Firefox-extensie die het gemakkelijker maakt om aanmeldingen te stelen en sociale media en e-mailaccounts (Gmail, Facebook, Twitter, enz.) Over te nemen nadat gebruikers inloggen vanaf een WiFi-hotspot of zelfs hun eigen onbeschermde netwerk ", legt ZScaler uit.

"Ontwikkelaars zeggen dat ze simpelweg hopen het probleem van het niet gebruiken van SSL-codering voor gebruikerssessies te belichten. Maar de verleiding voor mensen om het voor schandelijke doeleinden te gebruiken is te groot.

"Zscaler-onderzoekers hebben een gratis Firefox-plug-in genaamd BlackSheep, die nu als tegenmaatregel fungeert, nu aangeboden aan elke consument..

"BlackSheep bestrijdt Firesheep door het verkeer te bewaken en vervolgens gebruikers te waarschuwen als Firesheep op het netwerk wordt gebruikt."