Onafhankelijke Britse retailer Maplin heeft Nvidia's Jetson TK1 ontwikkelingskit naar het Verenigd Koninkrijk gebracht, een die is gebouwd door Zotac en £ 199,99 kost (ongeveer $ 320, AU $ 340).

Het moederbord bevat de K1-chip (quad-core Cortex A15 CPU, Kepler GPU met 182 cores), coolec door een heatsink-ventilator, 2 GB RAM en 16 GB aan boord opslag .

Uitbreidings- en connectiviteitsopties omvatten een half mini-PCIe-slot, een SD-connector van volledige grootte, USB, HDMI, seriële poort, GbE, een SATA-poort en een optioneel uitbreidingsslot.

Het bord zelf is klein met 127 x 127 mm (dat is 5 x 5 inch) en wordt geleverd met een USB-kabel, een voeding, vier ruber-voeten en een startgids.

YouTube: http://www.youtube.com/embed/VdyvyNaEtT0

Het volledig functionele CUDA-platform biedt een verbluffende 300 Gigaflops aan rekenkracht en werkt op een aangepaste Linux-distro genaamd Linux voor Tegra; het aanbod is exclusief verkrijgbaar via de online shop van Maplin.

De Jetson TK1 werd eerder dit jaar onthuld bij Maker Faire; je kunt de onderstaande video bekijken waar TechRadar sprak met Nvidia's Product Manager voor Embedded Applications, Jesse Clayton.

ARM onthulde zijn 64-bits Juno-referentiekaart begin juli, terwijl AMD zijn A1100-ontwikkelkit later die maand uitbracht.