Zotac heeft een drietal nieuwe GTX 1080 Ti grafische kaarten geopenbaard, waaronder een aantal handige koeltrucs en aanpasbare verlichting.

De top-end kaart is de GeForce GTX 1080 Ti AMP Extreme (hierboven afgebeeld), gevolgd door de GTX 1080 Ti AMP-editie (hieronder afgebeeld), en als laatste is het basismodel de GeForce GTX 1080 Ti Blower (foto onderaan).

We zullen eerst de eerste twee behandelen, hoewel we in dit stadium nog niet precies weten wat de details zijn van deze krachtiger borden, zoals de kloksnelheid.

In deze eerste onthulling benadrukte Zotac enkele van de handige functies op beide modellen, waaronder Spectra LED-verlichting die volledig kan worden aangepast, samen met 16 + 2 voedingsfasen om een ​​efficiënte stroomverdeling en betere stabiliteit te garanderen..

Er is ook een IceStorm-koelsysteem voor het temmen van mogelijke hitteproblemen met deze stevige kaarten, waarbij de AMP-editie een paar 100 mm breedbladige fans krijgt en de Extreme-versie profiteert van een trio van 90 mm fans.

De laatste kaart krijgt ook metallic 'ExoArmor' met een metalen achterplaat en koper dat direct in contact staat met de GPU-kern voor de beste koelprestaties (samen met strategisch geplaatste thermische pads op andere warmtegenererende componenten).

  • Geen van hen gebruikt GTX 1080 Ti's, maar dit zijn de beste laptops

Bevriezende fans

Zotac zegt ook dat het 'Freeze fan stop' technologie aan boord van beide kaarten heeft voor het meten van temperaturen en nauwkeurig bepaalt hoe snel die fans moeten draaien.

Met Firestorm, het hulpprogramma voor compatibele software van Zotac, kunt u de kleur, helderheid enzovoort van de LED's met slechts een paar klikken wijzigen en elementen zoals ventilatorinstellingen gemakkelijk aanpassen.

Op het gebied van de connectiviteit zijn beide kaarten identiek wat betreft het hebben van een HDMI 2.0b-poort, samen met drie DisplayPorts (1.4) en een DL-DVI-connector.

Een ander verschil tussen deze twee aanbiedingen is dat de krachtiger Extreme-editie 2,5 uitbreidingsslots op uw pc in beslag neemt, in tegenstelling tot 2 slots voor de gewone AMP-kaart.

Wat betreft het basismodel, Zotac's GTX 1080 Ti Blower, dit is een meer rechtlijnige grafische kaart die niet beschikt over de IceStorm-koeling, LED-verlichting of zelfs een van de eerder genoemde nette functies.

Het is 'gewoon' een gewone 1080 Ti met standaard koeling en dezelfde connectiviteit als de andere boards (minus de DVI-poort), hoewel we in dit geval de kloksnelheden kennen: een basisklok van 1480MHz en een boost tot 1582MHz. Zoals we eerder hebben vermeld, moeten de kloksnelheden van de twee krachtigere AMP-modellen nog worden onthuld.

Er zijn nog geen prijsgegevens beschikbaar voor een van de drie kaarten, maar hopelijk zullen we daar snel genoeg meer over horen.

  • Hier zijn uw andere opties in termen van de beste grafische kaarten van 2017