Componentenbedrijf Zotac heeft zijn Zbox nano mini-pc aangekondigd, met een vormfactor van 127 mm in het vierkant en 45 mm diep.

De Zuno met één typ-away-from-a-proces is gebouwd op AMD's Brazos E-350 APU-platform, inclusief Radeon HD 6310-graphics voor ondersteuning van HD en Blu-ray met hoge definitie.

In zijn barebones-vorm wordt de wee-PC geleverd zonder geheugen of een harde schijf, maar deze accepteert DDR3 RAM en een 2,5-inch SATA 6.0Gb / s harde schijf of SSD-schijf.

Het Zbox nano AD10 plus-model wordt echter geleverd met een vooraf geïnstalleerde harde schijf van 320 GB en 2 GB RAM.

Mysterie wetenschapstheater

Zotac heeft duidelijk pc-gebruikers in het thuistheater in het vizier, en de mini-pc kan VESA-gemonteerd zijn op de achterkant van uw televisie of monitor.

Er wordt rekening gehouden met uitgangen met HMDI- en DisplayPort-verbindingen, evenals 7.1-kanaals digitale audio, USB 2.0, USB 3.0 en eSATA-poorten.

Netwerkconnectiviteit wordt geleverd in de goed gevormde vorm van onboard 802.11n WiFi, een ethernetpoort en Bluetooth 3.0.

Het meest opwindende van alles is de gebundelde afstandsbediening en infraroodeenheid, die een grote duim omhoog van ons krijgt. De meeste pc's van deze vormfactor verzenden zonder enige vorm van controle, waardoor je een nutteloze kleine doos over hebt totdat je een onzin multimediatoetsenbord van eBay koopt.

"Er was veel vraag naar een gebundelde afstandsbediening met onze mini-pc's, dus we hebben geluisterd en een oplossing ontworpen die zou werken voor alle thuisbioscopen installatiescenario's", zegt Carsten Berger, marketing manager van Zotac International.

We kijken ernaar uit om de Zbox in actie te zien en of deze alles kan doen wat andere pc's met een micro-vormfactor niet doen. Zoals het uitvoeren van spellen.