Europese PS3-bezitters met een voorliefde voor zombie-games met een apocalyps-thema (is er een?), Zouden nu hun netwerkverbindingen moeten opwarmen voor de aanstaande lancering van de nieuwste downloadbare titel van Sony.

Elke dag deze maand, zou het PlayStation Network klaar moeten zijn om de vreemd getitelde 'The Last Guy' te spelen - een game die zwaar is voor de zombieactie.

Paarse menseneter

De download trof vorige week de Japanse PSN-buizen voor slechts ¥500 (£ 2,35), dus verwacht iets meer te betalen dan dat in de EU. Afgaande op de speelbare demo's die we hebben gezien, lijkt dat op een paar heel goedkope nachten.

Het top-downspel ziet de speler als een van de laatste overlevenden van een mysterieuze paarse ruimtestraal die degenen die eraan blootgesteld zijn, in zombies veranderde. Het is natuurlijk de taak om de rest van de niet-rottende bevolking in veiligheid te brengen.

Google maps

Waar het echt wat originaliteitspunten scoort, is in The Last Guy's gebruik van echte satellietbeelden van Google Maps om de speelarena te bieden.

We vonden het al leuk om de massa's tot een bloedige dood in de straten van Tokyo te leiden, dus kunnen we vol vertrouwen voorspellen dat het geschreeuw tot ver in de nacht zal duren, via Londen, LA en nog veel meer..