Dit is iets dat u niet elke dag ziet - een LCD-zoekeruitbreiding voor een digitale camera. De Zigview S2 van Velbon Japan is bedoeld voor digitale spiegelreflexcamera's en kan aan het oculair worden bevestigd voor een livebeeld, zelfs vanuit de meest lastige hoek.

De ¥44.100 (£ 194) De functie van Zigview is dus tweevoudig - het voegt een live LCD-weergave toe van wat de camera ook wijst naar D-SLR's die er nog geen hebben en het maakt de fotograaf niet langer de camera in het oog te houden.

Op afstand bekijken

Het oculairadaptergedeelte van de Zigview is in wezen een mini-digitale camera die de beelden doorgeeft aan het aangesloten lcd-scherm van 230.000 pixels. Nog beter, zoals je hier zult zien, is het feit dat het LCD-scherm kan worden losgehaakt om te fungeren als een externe monitor aan het einde van maximaal 21,5 m kabel.

Het multifunctionele apparaat kan ook tal van andere dingen doen, waaronder het uitvoeren van intervalopnamen, bewegingsdetectie en lange belichtingstijden - het heeft zelfs een uitgang voor het aansluiten van een tv, misschien om te hurken in een vacht op een vogellief iets comfortabeler.

Alsof dat allemaal niet genoeg is, als je nu handelt en instapt bij een van de eerste 50 bestellingen, krijg je een set met de Zigview en het bizarre ondersteboven Ultra Max i mini-statief voor slechts ¥47.100 (£ 207). Helaas is het natuurlijk alleen een aanbod van Japan.