In deze omgeving die steeds milieubewuster is, zijn we blij dat ten minste één bedrijf de zigBee-netwerken en mestkevers heeft gezien en gecombineerd om de CO2-uitstoot te verminderen.

NEC gebruikt momenteel de huizen van 100 van haar personeel in Japan om een ​​schema te testen dat beide prachtig esoterische elementen gebruikt om het binnenlandse energieverbruik bij te houden.

Sluit het aan

Het 'Carbon Diet'-programma bestaat uit een bewakingsapparaat dat een deelnemer aan de zekeringkast van zijn of haar huis koppelt en een draadloze link van die naar een pc en vandaar online naar het moederschip..

De monitor registreert hoeveel elektriciteit er in het huis wordt verbruikt en waar de hotspots voor het verbruik kunnen zijn, voordat de gegevens naar de pc worden verzonden door ZigBee, de ontluikende draadloze technologie voor kort bereik.

CO2-voetafdruk

Zodra die gegevens de servers van NEC bereiken, wordt deze teruggegeven aan de gebruiker in termen van uurlijks, dagelijks en maandelijks stroomverbruik en het koolstofemissie-equivalent.

Een concurrerende incentive komt in de vorm van kaarten die alle concurrerende huishoudens met elkaar vergelijken. Het idee is natuurlijk om deelnemers te motiveren om de Joneses te verslaan.

Plezier met mest

Oh, en de mestkever? NEC heeft besloten dat vriendschappelijke concurrentie het best vertegenwoordigd kan worden door elk huishouden met een eigen virtuele kever op de Carbon Diet-website.

Wat de pellet van 'koolstof' ook uitscheidt, het verste is koolstofkoning en wordt geassocieerd met opscheppen. Immers, wat zou natuurlijker kunnen zijn?