Zwaartekracht tartend bier wordt uitgeprobeerd in Australië, waarbij studenten van de Queensland University of Technology proberen de perfecte pint te maken om in de ruimte te worden geconsumeerd.

Persoonlijk denken we dat een blikje Special Brew de ontberingen van ruimtevaart kan overleven, maar het lijkt erop dat er een aantal factoren zijn die je nodig hebt voor een degelijke space pint.

Het eerste punt om op te merken is dat de tong in de ruimte zwelt, dus het bier moet een lagere carbonatatie hebben.

Dan is er het feit dat lagere carbonatatie een behoorlijk waardeloos schuim betekent.

Dit zijn de factoren die onderzoekers momenteel proberen aan te pakken, in de hoop dat hun nulzwaartekrachtbier beschikbaar zal zijn voor de eerste lichting ruimtetoeristen om te koelen.

Ruimte, de laatste voorkant ... bier?

Om ruimte te simuleren, gebruiken onderzoekers een microzwaartekracht "drop tower" en testen ze hun hop-gevulde recepten in dit apparaat.

"Australische studenten willen heel graag microzwaartekracht-bierprojecten ontwikkelen", grapte onderzoeker Martin Castillo, mogelijk tijdens het drinken in een Billabong..

In alle ernst wijst Castillo erop dat er veel wetenschap bezig is met het maken van spacebier.

"Al dit samengebundeld - de carbonatatie, het opschuimen aan de bovenkant, de drinkbaarheid, de manier waarop de vloeistof samenhangend agglomereert - dit alles wordt in een eindproduct gestopt voor ... het opgaan naar het [internationale] ruimtestation, satellieten met lage baan om de aarde , dingen zoals dat waar mensen op kunnen gaan. "

Een proef met ruimbier heeft dit jaar al plaatsgevonden. De pint gaat onder de naam Vostok Space Stout. Het werd in februari afgevuurd en uitgetest door een naamloze maar vermoedelijk gelukkige astronaut.

Via het register en AFP