Microsoft heeft gewaarschuwd voor een beveiligingsprobleem in oudere versies van Office. Het probleem treft Office 2000 en Office XP en omvat een aanval op het systeemgeheugen door een krom Word-bestand.

Het is slechts een beperkte bedreiging, omdat een gebruiker zou moeten worden gedupeerd om het kromgetrokken bestand te openen om de hit succesvol te laten zijn. Microsoft heeft echter gewaarschuwd dat het probleem van invloed kan zijn op het systeemgeheugen, waardoor een aanvaller mogelijk een pc kan besturen.

De nieuwste versies van Office - 2003 en 2007 - worden niet beïnvloed. Het bedrijf zegt dat er een patch voor het probleem op komst is.

De bedreiging verscheen eerst enkele uren nadat Microsoft negen kwetsbaarheden voor Office en 20 Windows had hersteld. 'Patch Tuesday' is een maandelijkse gebeurtenis waarbij Microsoft oplossingen vrijgeeft voor de nieuwste bugs die zijn programma's bedreigen.

Een 'zero-day' fout is de bijnaam voor kwetsbaarheden die verschijnen op de eerste dag nadat Microsoft de patches heeft vrijgegeven.