The Game Awards, voorheen The Spike Awards voordat het Spike verloor, vormden in de loop der jaren een enorme showcase voor toekomstige games. Maar natuurlijk zijn er ook enkele prijzen uitgereikt. Dus voordat we verdergaan met wat dan ook, hier is wie heeft gewonnen wat op vrijdagavond ...

Spel van het jaar: Dragon Age: Inquisition

Beste optreden: Trey Parker, South Park: The Stick of Truth

Beste online ervaring: Lotsbestemming

Beste score: Lotsbestemming

Trending Gamer: Total Biscuit

Compositie Award: Martin O'Donnell

Beste mobiele game: haardplaat

Beste vechtgame: Smash Bros Wii U

Industry Icon: Roberta en Ken Williams

Ontwikkelaar van het jaar: Nintendo

Beste eSports: Matthew 'NaDeSHoT' Haag

Beste sport- of racespel: Mario Kart 8

Beste remaster: GTA V

Beste shooter: Far Cry 4

Spel voor verandering: Moedige harten

Beste verhaal: Moedige harten

Beste actiespel: Schaduw van Mordor

Beste Indie Game: Shovel Knight

Voor mij was een optreden van Reggie Fils-Aime in de nacht alle game-previews in de wereld waard, maar hij was er niet alleen om ons te laten stralen in zijn stralende gloed, want we werden snel naar Japan getransporteerd voor een gameplay-preview van Zelda Wii U - en heet verdomd ziet het er goed uit.

Met Shigeru Miyamoto en Zelda-hoofdproducer Eiji Aonuma die commentaar leverden, werden we getrakteerd op Link's volgende grote console-avontuur, met speciale aandacht voor de omvang van de nieuwe wereld. Alles wat we zagen vond plaats in de rechter benedenhoek van de kaart. Met het instellen van een bakenmarker op het punt dat hij wilde reizen, toonde Aunomua de manieren waarop hij daar kon komen, waaronder het zeildoek en Link's paard Epona, die nu lijkt te rijden in de modus automatische piloot. "Echte paarden komen niet vaak in bomen", grapte Aonuma. Ik denk dat het een punt heeft.

Het duurde minstens vijf minuten om een ​​klein deel van de kaart te doorlopen, wat suggereert dat deze wereld enorm zal worden als het spel volgend jaar arriveert (ja, Aonuma bevestigde dat ook). En dan waren er nog alle andere kleine details, zoals de appels die op bomen groeiden die je kunt plukken en eten, en het feit dat Link nu van zijn paard kan springen en vijanden in slow motion kan aanvallen.

Uiteindelijk stal Miyamoto een deel van de schijnwerpers om te bevestigen dat Star Fox Wii U voor Zelda zou arriveren in 2015. Chump move, Shiggy.

Nu heb je nog steeds een excuus nodig om een ​​Wii U te kopen?

Dus wat gebeurde er nog meer in de nacht?

Nou, no Man's Sky ziet er nog steeds geweldig uit, heeft nog steeds geen releasedatum.

'Metal Gear Online' is de coöp-multiplayer van Metal Gear Solid V en ziet er hella leuk uit.

Fullbright heeft een nieuw spel genaamd Tacoma, dat op de maan staat.

Xbox One neemt een c-c-c-combo

Nadat werd aangekondigd dat Microsoft Rise of the Tomb Raider exclusief als Xbox One had beveiligd, vermoedde ik dat we in de toekomst nog veel meer van deze machtsbewegingen zouden zien. Het is zeker dat deze week iemand van Capcom de Street Fighter V-trailer per ongeluk iets eerder heeft ingesteld dan bedoeld, en hoewel de teaser maar een paar kleine stukjes detail bood, bleek één stukje een grote middelvinger voor Xbox. Street Fighter V is exclusief voor PS4 en pc.

Dit is in mijn ogen een grotere deal dan Rise of the Tomb Raider, en dit is waarom: hoewel de exclusiviteit van Street Fighter ook kan worden getimed, zal dit serieuze spelers, en waarschijnlijk de beat-em-up community, naar de PS4 terwijl de console nog jong is. Deze zet kan de PS4 mogelijk vergrendelen als de platform voor jagers.

Of je nu wel of niet denkt dat ik overdrijf, er is geen twijfel over mogelijk dat dit een uitstekend getimede zet van Sony is die een grote sway zou kunnen hebben. Veel meer dan Lara Croft ooit zou kunnen dromen.

Ik speelde Shopper Simulator en nu is het mijn GOTY

Op een opgewektere toon lanceerde de Britse retailer Game deze week een eigen titel, Christmas Shopper Simulator, en ik kan je nu vertellen dat het even hilarisch en saai is als het belooft te worden.

Geïnspireerd door de culturele toetssteen van Goat Simulator, laat CSS je een voddenkerige kerstinkoper besturen terwijl je je een weg baant door een winkelcentrum om je meninetaken uit te voeren. Of, als je net als ik bent, breng je je tijd gewoon door met het gooien van rendieren naar mensen en naar de kerstman.

Druk op Q om te sterven

Kerstmis is geannuleerd

F ** K je sinaasappelsap

NYYYYORRRRRR