Nintendo is terug met een knal, met The Legend of Zelda: Breath of the Wild die universele lof vergaart. We hebben het een felbegeerde "Nu spelen" -score toegekend in onze Breath of the Wild-recensie. Maar het was niet zonder zijn problemen.

Breath of the Wild lijdt aan serieuze framerate-problemen. De eerste open-world game in de serie, het worstelt zowel met de nieuwe Nintendo Switch als oudere Wii U-console als het gaat om de drukkere gebieden. Zwaaiende gras, meerdere monsters en praatgrage stedelingen, allemaal op het scherm in één keer, kunnen ervoor zorgen dat het spel stottert.

Maar een nieuwe patch van Nintendo lijkt dit aan te pakken, althans op de nieuwere machine, waarbij Nintendo een 'aangenamere game-ervaring' belooft.

Schakel over op prestaties

Het lijkt zeker een verbetering te zijn voor de Switch-build van het spel - YouTube's ElAnalistaDeBits heeft een vergelijkende video gemaakt tussen build 1.1.0 en de nieuwe 1.1.1, en het is een verschil in dag en nacht:

Er is echter nog geen woord over als de Wii U-versie dezelfde behandeling krijgt.

We hebben contact opgenomen met Nintendo voor bevestiging van verdere ondersteuning voor de Wii U-versie van de game en zullen updaten als we een reactie krijgen. Dit is de hoop - Breath of the Wild is een geweldig zwanenzangje voor de veel-verguisde console van Nintendo, en verbeteringen aan het uiteindelijke Zelda-spel zijn geschikt, bedankt voor degenen die de onrustige machine blijven ondersteunen tot de laatste dagen.

  • The Legend of Zelda: Breath of the Wild tips en trics