Als je dacht dat alle grote aankondigingen waren en gegaan op Photokina 2018, denk eens te meer - Zeiss heeft zojuist haar eerste full-frame camera aangekondigd, de ZX1.

De Zeiss ZX1 is uitgerust met een 37,4 MP full-frame sensor met een bladsluiter, wat betekent dat je je flitser kunt synchroniseren met elke gewenste sluitertijd, terwijl de lens een snelle 35 mm Distagon f / 2 is. Zeiss zegt dat zowel de 37.4MP-sensor als de lens intern werden ontwikkeld.

Er is ook een ingebouwde 0,74x OLED elektronische zoeker en een enorm 4,3-inch aanraakscherm aan de achterkant van de camera met 1280 x 720 pixels. Kijkend naar de camera zijn er slechts twee daadwerkelijke bedieningselementen (sluitertijd en ISO), terwijl de rest van de camera wordt bediend via het achterste display en de interface van de ZX1.

Wat ook interessant is (en, geloven we, een primeur voor een camera), is dat Adobe Lightroom CC in de camera is ingebouwd, terwijl de ZX1 ook beschikt over een gigantische interne opslag van 512 GB.

Burst-opnamen zijn beperkt tot 3 fps, maar de ZX1 kan 4K-video opnemen. De prijzen zijn nog niet bekendgemaakt, maar Zeiss hoopt dat de camera begin 2019 beschikbaar zal zijn.

Photokina is de grootste fotoshow ter wereld, en TechRadar rapporteert live vanuit Keulen om u alle grote aankondigingen te brengen, plus praktische beoordelingen van nieuwe camera's en kit. Blijf op de hoogte van al het nieuws hier.

  • Beste spiegelloze camera: 10 topmodellen voor elk budget