Het is ongeveer twee jaar geleden dat Zeebox arriveerde met het idee om webfunctionaliteit naar je gewone tv-scherm te brengen.

Gedurende deze tijd trok het de aandacht van BSkyB, die geld in de dienst stak, en de makers hebben ook ontdekt dat als het gaat om mensen die Zeebox gebruiken, de sociale kant de duidelijke winnaar is.

Zozeer zelfs dat Zeebox er niet meer is: de app wordt nu Beamly genoemd.

De nieuwe app is vanaf de grond af opnieuw ontworpen, met de sociale ervaring die zich in Zeebox bevond, maar zich nu aan de zijlijn bevond, nu vooraan en in het midden.

Rosy vooruitzichten

Met de opmerking van TechRadar legde CTO van Beamly en voormalig iPlayer-baas Anthony Rose uit dat de nieuwe app een verschuiving in het publiek van The Zeebox betekent, nu het de sociale vlag in handen heeft.

"De reden is vooral dat we de afgelopen zes maanden veel meer sociale functies hebben geïntroduceerd. Sommige mensen willen de tv-gids of de externe functionaliteit, alle gadgetfuncties, en we zijn daar echt in uitblonk. Maar we hebben sociale en we hebben het echt zien opstijgen ", zei Rose.

"Nu is 65% van de gebruikers van Zeebox vrouw, met name in de VS. We resoneren met hetzelfde soort publiek als Pinterest, waar het vrouwen thuis zijn, extreem sociaal, die willen praten over shows vierentwintig. "

Spoiler gratis

Rose en zijn team hopen dat Beamly je bestemmingsbestemming wordt voor alles wat met televisie te maken heeft, met nieuwe functies die het verhinderen om slechts een programmagids te zijn.

Deze omvatten betere ontdekking of shows en mensen, nieuwsfeeds voor wanneer u geen programma bekijkt en de mogelijkheid om een ​​gemeenschap aan te boren die geen afleveringen voor u zal bederven..

Dat is goed nieuws voor iedereen die ooit een Game of Thrones-spoiler op Twitter is tegengekomen.

De nieuwe app is vanaf vandaag verkrijgbaar en Rose gelooft dat het een dienst is die goed is toegerust voor de onvermijdelijke toekomst van televisie.

"We wilden altijd al het sociale netwerk voor tv zijn, maar toen we begonnen, werden we geconfronteerd met uitzendtelevisie", zei Rose. "Dus we noemen dit tweede scherm 2.0."

"Het lijdt geen twijfel dat we binnen vijf tot tien jaar op een totaal andere manier televisie zullen kijken. Kijken zal waar en wanneer we maar willen op elk apparaat zijn en we zullen interactie hebben met shows en met onze vrienden praten.

"Daar moeten we mee resoneren - en bieden wat mensen willen."

  • Waarom TV ervoor zorgt dat ik niet op Twitter wil afstemmen