Zebra Technologies heeft twee nieuwe 802.11ac Wave Wi-Fi access points (AP's) geïntroduceerd. De nieuwe AP's zijn ontworpen om betere netwerkprestaties, sterkere klantbetrokkenheid en Internet of Things (IoT) -ondersteuning te bieden. Ze zijn gericht op organisaties in sectoren zoals de detailhandel, horeca, gezondheidszorg, transport en logistiek en productie.

Door speciale sensoren in te bouwen die gegevens verzamelen over de hele breedte van het netwerk, bieden de nieuwe AP8432- en AP8533-toegangspunten (afgebeeld met interne en externe versies) toegang tot wat Zebra 'zichtbaarheid die visionair is' noemt. De gegevens die door de sensoren worden verzameld, kunnen op een kosteneffectieve manier worden omgezet in 'bruikbare inzichten en veilige verbindingen'.

Zebra zegt dat de 802.11ac Wave 2 AP's ondernemingen een aanzienlijk hoger dichtheid netwerk kunnen bieden met de sensoren die nodig zijn om elke verbinding te meten, controleren en beveiligen. De AP8432 en AP8533 AP's bevatten de Triple Sensor Technology van Zebra die RF-interferentie en beveiligingsrisico's automatisch kan afweren, relevante contextuele aanbiedingen en services aan consumenten kan pushen en strategisch vormgevende analyses kan bieden.

Beveiliging optimaliseren

De Triple Sensor-technologie van Zebra bestaat uit drie geïntegreerde sensoren: een speciale netwerksensor; Bluetooth-sensor; en een RF-spectrumsensor. De sensoren kunnen de veiligheid, klantbetrokkenheid en netwerkprestaties optimaliseren. In tegenstelling tot andere sensoren die alleen parttime kunnen scannen, scant de speciale, dual-band 802.11ac-sensor voortdurend naar kwaadwillende apparaten.

De AP8432 heeft ingebouwde Power over Ethernet (PoE-out), waardoor hij verbinding kan maken met IP-videocamera's, draadloze temperatuursensoren of een ander IoT-netwerk van derden. Zowel de AP8432 als de AP8533 zijn geïntegreerd in Zebra's WiNG5 intelligente gedistribueerde architectuur en toekomstige ondersteuning voor de Azara Cloud-netwerkoplossing van Zebra biedt 'ongeëvenaarde schaalbaarheid en eenvoudige implementatie', aldus het bedrijf..

Zebra-ondersteuningsservices zijn beschikbaar om te zorgen dat elke fase van de WLAN-levenscyclus is geoptimaliseerd van planning en implementatie tot na implementatie.

Imran Akbar, Vice President en General Manager van Enterprise Networks & Communications, Zebra Technologies, zei: “Netwerken worden voortdurend geconfronteerd met toenemende vraag naar meer mobiele apparaten en applicaties.

'Tegelijkertijd zijn bedrijven op zoek naar technologische oplossingen die hen dichter bij hun klanten kunnen brengen en hun ervaringen kunnen personaliseren en tegelijkertijd informatie en gegevens kunnen beveiligen tegen bestaande en opkomende bedreigingsvectoren. De nieuwe 802.11ac Wave 2-toegangspunten van Zebra dragen hieraan bij en verlagen tegelijk de kosten en complexiteit voor onze klanten.”

De Wi-Fi-technologie van Zebra is afgeleid van Motorola Solutions, dat het bedrijf verwierf bij de aankoop van Motorola's Enterprise-activiteiten in 2014.

  • 10 beste draadloze routers