Zebra Technologies stimuleert zijn robuuste apparaatactiviteiten met de overname van Xplore Technologies ter waarde van $ 90 miljoen.

Xplore is gespecialiseerd in de fabricage van semi, volledig en ultra-robuuste tablets en laptops en genereerde vorig jaar een omzet van $ 87 miljoen.

De traditionele kracht van Zebra Technologies ligt in barcodes en printtechnologie, maar in 2014.it verwierf de zakelijke activiteiten van Motorola Solutions, waardoor Zebra robuuste mobiele computers en tablets kon aanbieden, terwijl ook de mogelijkheden voor het verzamelen van gegevens en het Internet of Things (IoT) werden uitgebreid..

Zebra Technologies

Twee van de meer spraakmakende use-cases voor zijn technologie zijn het zelfscansysteem van supermarkt Waitrose en de tracking van spelers voor de NFL.

Deze nieuwste acquisitie zal het assortiment en klantenbestand van Zebra uitbreiden, waardoor het meer producten en diensten kan aanbieden aan nieuwe en bestaande markten. Het heeft al een aanzienlijke aanwezigheid in de sectoren detailhandel, productie, logistiek en gezondheidszorg, maar men hoopt dat de deal het zal toelaten om zich te richten op nutsbedrijven, de overheid en de openbare veiligheid..

“De acquisitie van Xplore verbetert ons productassortiment en geeft Zebra een complete, robuuste tabletportfolio waarmee onze klanten een prestatierand krijgen,” zei Anders Gustafsson, CEO van Zebra Technologies.

“We hebben eerder gewezen op mogelijke uitbreidingsgebieden die passen bij de visie van Zebra en zijn Enterprise Asset Intelligence en deze acquisitie is in lijn met die strategie. De toevoeging van Xplore biedt toegang tot een geweldig team en geweldige producten in een aantrekkelijke markt en zou ons in staat moeten stellen om de categorie dubbele cijfers te laten groeien.”

“Onze producten passen perfect bij Zebra en creëren een uitgebreide, robuuste mobiliteitsportfolio die bestand is tegen elke concurrent.,” Tom Wilkinson, CEO van Xplore Technologies, toegevoegd.

  • Dit zijn de beste robuuste smartphones van 2018