Zavvi, de film-, games- en muziekwinkel, is gered van de obscuriteit met de aankondiging dat Zavvi.co.uk opnieuw is gelanceerd.

De verontruste retailer ging eind vorig jaar over in de administratie, die uiteindelijk de sluiting van alle high street-winkels van de keten en veel verloren banen zag..

De activa van het bedrijf werden deze week door de Hut Group gekocht, waarbij oprichter Matt Molding meteen de online portal van Zavvi heropende en enkele nieuwe interessante items in de mix gooide.

Een opwindende online winkel creëren

Naast de gebruikelijke dvd's, cd's en games verkoopt de nieuwe website ook lingerie en parfum.

Volgens de Voogd, de website verzendt de artikelen van Guernsey vanwege de btw-vrije belastingleemte van het eiland. Niet dat dit iets nieuws is, omdat Amazon en Play.com op dezelfde manier werken.

De hoofdkantoren van de website zijn in Cheshire, waar TheHut.com is gevestigd. De overname zou tot 100 nieuwe banen hebben opgeleverd.

Matthew Moulding, CEO van The Hut Group, zei: "Zavvi is een belangrijke speler op het gebied van entertainment, zowel in het Verenigd Koninkrijk als in Ierland, met als doel om van dit gerenommeerde merk van topmerken te profiteren en het bedrijf te transformeren tot een toonaangevende online retailer. , niet alleen in entertainment, maar ook in lifestyle-producten.

"De nieuwe scherp geprijsde prijzen, ondersteund door aanzienlijke toekomstige investeringen in klantgestuurde functionaliteitsverbeteringen, zouden ons in staat moeten stellen een spannende online retailer te creëren."

Om de herlancering te vieren, biedt Zavvi 10 procent korting op alle producten tot middernacht 6 maart, waarbij de website de korting adverteert als de 'bounce back-sale'.