Het on-demand TV-platform YouView van het Verenigd Koninkrijk heeft de steun van zijn zeven belangrijkste financiers behouden, waardoor zijn toekomst voor ten minste de komende vijf jaar verzekerd is.

Uitzenders BBC, Channel 4, ITV en Channel 5, evenals ISP's BT, TalkTalk en infrastructuurspecialist Arqiva hebben opnieuw hun steun bevestigd voor de inhaalservice, die live-tv en on-demand-aanbiedingen combineert..

De alliantie is nu van plan om door te stoten naar het doelwit van tien miljoen verbonden huizen na het vernietigen van het miljoen in slechts 18 maanden.

Om dit te bereiken is YouView van plan om zijn technologieteam met 50 procent uit te breiden, terwijl 50 van de beste productontwerpers, ontwikkelaars en ingenieurs worden toegevoegd om de kosten te beheersen met nieuwe aanbiedingen voor de consument.

Uitbreiding van de line-up

YouView, dat momenteel 70 gratis televisiezenders en 113 gratis en betaalde kanalen biedt via de internetplannen om dit jaar aan de line-up toe te voegen.

YouView CEO Richard Halton, zei: "Onze uitbreidingsplannen zullen YouView toelaten om meer consumentgerichte functionaliteit te ontwikkelen, waardoor de kloof met de rest van de markt groter wordt en kijkers meer van de inhoud kunnen ontdekken waar ze van houden."

  • Inside YouView: de vraag naar on-demand nastreven

Via geavanceerde televisie