Sky wordt nog steeds aangespoord om deel te nemen aan het YouView-platform en zijn eigen Sky Player VOD-service te starten op het BBC-ondersteunde IPTV-project.

Ondanks zijn felle tegenstand tegen het YouView-platform, heeft Sky heel voorzichtig de mogelijkheid niet uitgesloten om zijn inhoud te verkopen mocht het platform een ​​succes worden.

En leidinggevenden bij YouView hebben het overduidelijk gemaakt dat ze het leuk vinden als Sky op de een of andere manier betrokken is.

"Geweldig, fantastisch"

Spreken tijdens een Broadcast Journalist Guild-evenement YouView-voorzitter Kip Meek legde uit dat, hoewel nieuwe partners pas na de lancering in 2011 zouden worden geaccepteerd, Sky met open armen zou worden verwelkomd.

"Het zou geweldig zijn, fantastisch, als Sky aan boord kwam," zei Meek.

"Ik heb geen gesprekken gehad, maar [YouView chief executive] Richard [Halton] heeft gesprekken gehad. Sky moet een eigen beslissing nemen zoals elke andere aangesloten organisatie.

"We zijn heel blij dat ze aan boord zijn, maar niet als aandeelhouder.

"De situatie met aandeelhouders is dat het mogelijk is dat we op enig moment in de toekomst zouden overwegen om aan de aandeelhoudersgroep toe te voegen, maar de aandeelhouders zijn overeengekomen dat dit een afleiding is totdat de lancering is gebeurd."

Betaal om te spelen?

Voor Sky, en vele andere contentproviders, om het platform te overwegen, moet mogelijk een meer samenhangende betaalmethode worden overwogen - maar Meek en the YouView-board denken hier al over na.

"Het is mogelijk om voor diensten te betalen," voegde Meek eraan toe. "Een van de dingen die interessant is om over na te denken, is of we een gemeenschappelijk betalingsmechanisme nodig hebben op het platform?

"We hebben dat niet ontwikkeld en op dit moment wordt dat overgelaten aan individuele serviceproviders, maar je kunt je een soort van Paypal-achtig ding voorstellen."