Hoewel het werd aangekondigd als een belangrijke toevoeging aan het YouView-platform, zal Sky's Now TV niet beschikbaar zijn in HD op de aanstaande IPTV-service voor het VK.

Sky's Now TV is de streamingdienst van het bedrijf zonder abonnement en het is een van de lanceringsaanbiedingen op YouView.

De Now TV-service is echter platformonafhankelijk en zal ook elders beschikbaar zijn - inclusief de Xbox, Android en iOS bij de lancering op 17 juli.

Console jezelf

Volgens Sky bieden alleen de gameconsoles HD-content, waarbij de nadruk meer ligt op de consistentie van de service dan de high-definitionkwaliteit op andere apparaten.

"Ze werken met 720 [p] voor Xbox, dus er zal een aantal hoogwaardige ervaringen zijn", vertelde een woordvoerder aan TechRadar.

"Voor de ervaringen op het grote scherm met consoles is dat de bedoeling, maar bij andere apparaten ligt de nadruk op een ononderbroken weergave."

Dit zou betekenen dat de Xbox bijvoorbeeld een groot deel van de on-demand content bevat die beschikbaar is voor YouView - inclusief Channel 4, Five en de BBC - samen met een HD-versie van Sky's Now TV en aanbiedingen van Blinkbox en Lovefilm.

Als je bedenkt dat een Xbox voor £ 140 wordt verkocht - aanzienlijk goedkoper dan de £ 300 voor de eerste afzonderlijke YouView-vakken - kan het een nieuwe vraag van potentiële kopers zijn.

Er zijn andere factoren, natuurlijk, YouView zal ook een PVR en lineaire kanalen op een slimme achterwaartse EPG bevatten en het aanbod van BT en TalkTalk zal aanzienlijk goedkopere gesubsidieerde vakken zien als onderdeel van een abonnement.

Hope blijft

Sky vertelde TechRdar dat het niet uitgesloten zou zijn om in de toekomst extra HD-services toe te voegen, waarbij de directeur van Now TV ons vertelt dat, als rechthebbenden meer vertrouwd zouden raken met het aanbieden van high-definition content, dingen zouden kunnen veranderen.

"Wat we weten van ons onderzoek is dat het, vooral met streaming, belangrijk is om consistent te kijken, dus we hebben tijd besteed aan de adaptieve bitrate en streaming-mogelijkheden in al onze streams, zei Simon Creasey.

"Maar we zullen ons blijven ontwikkelen, dit is het begin, maar als de technologie verder gaat en de rechthebbenden zich comfortabel voelen en naar de HD willen verhuizen, zullen we er zijn."