YouView verwelkomde vorige week de aankondiging van een lancering voor Google TV in het Verenigd Koninkrijk door Google's Eric Schmidt.

Het langverwachte YouView IPTV-project - ondersteund door de vier belangrijkste terrestrische omroepen, BT, Arqiva en TalkTalk - zal pas in 2012 van start gaan en zal nu worden geconfronteerd met de kracht van Google als het aankomt.

Oorspronkelijk zou YouView dit jaar worden gelanceerd, maar het project dat voorheen Canvas heette, is nu naar voren geschoven na een langdurig goedkeuringsproces met de BBC Trust en enkele wijzigingen in het belangrijkste personeel.

Google TV is in de VS nauwelijks een groot succes geweest sinds het dit jaar werd gelanceerd, maar het zou wel eens een belangrijke uitdager kunnen zijn voor YouView..

Terug op het goede spoor?

Een woordvoerder van YouView vertelde TechRadar echter dat de wedstrijd welkom was.

"De aankondiging van Google TV werd verwacht", zei de woordvoerder. "YouView verwelkomt concurrentie die de consument meer keuze in de markt geeft.

"We zijn nog steeds op schema om te starten in 2012, wanneer aangesloten televisie relevant zal zijn voor de reguliere doelgroepen."

Het is natuurlijk redelijk om erop te wijzen dat verbonden televisies al in de lift zitten en dat veel mensen van tv genieten via bestaande settopboxen en smart-tv's. YouView zou relevant zijn geweest als het werd gelanceerd toen het oorspronkelijk werd verwacht.

De grote omroepen gaan waarschijnlijk met multi-platform dekking voor hun shows en spelers - wat de maximale weergaven voor hun advertenties zou opleveren.

En met de wil van Sky en Virgin Media strijden voor de prime tv-content van buitenlandse markten, is het landschap allesbehalve duidelijk voor Google TV of YouView.