YouView's hoofd van het product heeft TechRadar verteld dat zij de PS4 of de Xbox One niet als een 'directe bedreiging' voor de IPTV-service beschouwt, ondanks de focus van de consoles op het brengen van media naar uw woonkamer.

De complexe Britse tv-markt betekent dat zowel Sony als Microsoft waarschijnlijk niet de dominante box worden in de meeste woonkamers, maar hun focus op video-on-demand, partnerschappen met mensen zoals Sky en het enorme gamingpubliek betekent dat YouView mogelijk de service is die kon het meeste de druk voelen.

Met een van de partners in het YouView-project, BT, actief op zoek naar een partnerschap met Microsoft op de Xbox One, en Sky die zowel op Xbox One als PS4 kijkt als centraal in zijn pay-per-view-service voor NU TV, gelooft YouView dat het live is. aanbiedingen blijven een belangrijk verkoopargument.

"Een van de beste dingen over YouView is de gratis digitale terrestrische televisie die het [via een tuner] oplevert", zei Susie Buckridge in antwoord op de vraag van TechRadar.

"Dat is nog steeds ongelooflijk belangrijk voor het Britse publiek en daarom zien we de volgende generatie consoles niet als een onmiddellijke bedreiging."

Live streaming

Naast de digitale televisie via in-box tuners (iets wat noch PS4 en Xbox zal brengen), kijkt YouView vooruit naar de zomer wanneer het livestreamkanalen via internet zal lanceren..

Voor BT Vision-klanten met YouView-boxen en TalkTalk is dit een echte zegen, met een reeks kanalen, waaronder de veelgeroemde BT Sport-content.

Maar voor de scores van fans die de YouView-box regelrecht hebben gebracht in plaats van via een van de internetproviders, is het slechte nieuws dat de functionaliteit pas later in het jaar voor hen beschikbaar zal zijn, en zelfs dan alleen als de serviceproviders beslissen om hun kanalen toegankelijk te maken via andere ISP's.