Freeview's managing director heeft erop aangedrongen dat YouView 'nog een lange weg te gaan heeft' voordat het iets is dat gemakkelijk door de mainstream wordt overgenomen.

Aan het woord tijdens een rondetafelgesprek met journalist en TechRadar, werd Howling gevraagd naar de verbonden YouView-service, die gefactureerd (nogal onfatsoenlijk) is geweest als de volgende generatie van Freeview.

Howling sprak uitgebreid over de dominantie van traditionele lineaire televisie in vergelijking met de inhaaldiensten die nu wijdverspreid zijn, en suggereerde dat een groot deel van de mainstream nog niet klaar is om diensten te omarmen via een internetverbinding.

Eetlust voor meer

"Als je denkt aan alle huizen in het land, meer en meer vooruitgang hebt en meer zin hebt in dingen als connected TV, YouView of een iPad. Het is een grote groep maar het is nog steeds een minderheid die geïnteresseerd is.

"Maar voor de massale mainstream van kijkers, denk ik dat [YouView] nog een lange weg te gaan heeft."

Howling neemt niet op tegen het toevoegen van IP-services aan Freeview op een bepaald moment, hoewel werd geopperd dat dit idee voorlopig stevig parkeert.

"We zijn er echt in geïnteresseerd om de consument in staat te stellen sneller in de programma's te gaan waar ze van houden. En [via internet] is echt een goede manier om dat te doen

"Maar toch is het terug naar het punt dat ik maakte over lineaire televisie en zijn buitengewone veerkracht en levensduur.

"Als je kijkt naar hoe de meeste mensen in dit land kijken, ondanks het feit dat al die inhaalservices beschikbaar komen, kijken de meesten live naar het tv-signaal van hun eigen televisie."