YouView heeft een andere sleutelnaam verloren uit de hiërarchie, maar heeft de niet-uitvoerend voorzitter Kip Meek vervangen door een nog bekender figuur in het Verenigd Koninkrijk - Lord Sugar.

De uitgang van Meek, zo snel nadat een andere sleutelfiguur - de voormalig BBC-man Anthony Rose - van het project afstapte, zal waarschijnlijk worden gezien als weer een spleet in de façade van YouView, het IPTV-project met de belangrijkste aardse zenders, BT, Talk Talk en Arqiva.

Meeks was minder dan een jaar geleden aangenomen, maar zijn vervanging zal op zijn minst prominent zijn - met Lord Alan Sugar een bekend gezicht op de Britse televisie dankzij hitshow De stagiar.

Een beetje suiker

Kip Meek zei: "Het is al enige tijd duidelijk dat het YouView-bord zou profiteren van extra expertise op het gebied van consumentenmarketing en technologielevering. Lord Sugar levert dit duidelijk.

"Naarmate de onderneming vordert in de richting van de lancering, is de verandering in de voorzitter logisch: ik wens Lord Sugar veel succes."

Lord Sugar is natuurlijk al eerder: zijn technologiebedrijf Amstrad werd gekocht door Sky na zijn successen in het maken van settopboxen.

centraal

Meek was een voormalige Ofcom-voorzitter en werd bedankt door YouView CEO Richard Halton.

"Kip kwam bij YouView werken op een cruciaal moment in onze ontwikkeling en heeft ons geholpen om een ​​op standaarden gebaseerde, open internet-geconnecteerde tv-omgeving realiteit te maken," zegt Halton.

"We willen hem bedanken voor zijn aanzienlijke bijdrage in de ontwikkeling van de volgende generatie televisie."

YouView verwacht dit jaar nog steeds te arriveren, hoewel het de eerste echte taak van Lord Sugar kan zijn om wat geloofwaardigheid te herstellen in het project dat voorheen bekend stond als Canvas.