You View heeft formeel gevraagd om mensen die kanalen willen creëren of on-demand programmering willen aanbieden op het aankomende IPTV-platform om hun interesse kenbaar te maken.

YouView vertegenwoordigt een push van grote Britse omroepen en communicatiebedrijven om een ​​uniform platform voor IPTV neer te zetten.

Met de wil van de BBC, ITV, BT en Channel 4 is het project geprezen als mogelijk een van de grootste IPTV-platforms die het VK zal zien.

Benodigde inhoud

En nu is het op zoek naar content voor het platform en vraagt ​​het om formele uitingen van interesse van contentproviders die hun inhoud beschikbaar willen maken op de open internet-geconnecteerde tv-omgeving "als onderdeel van een nieuw 'industriebetrokkenheidsprogramma'.

Toegegeven aan YouView, is de eerste fase om eerst een 'klein aantal' auio- en video-inhoudproviders te identificeren - met apps en IP-kanalen die op een later tijdstip zijn binnengebracht.

Richard Halton, CEO van YouView, zei: "Ik ben verheugd om ons engagementprogramma voor de industrie te lanceren en kijk uit naar de reactie van de rijke en levendige inhoudsgemeenschap in het Verenigd Koninkrijk."

Ambitie

"Onze ambitie is om het tv-scherm te openen voor inhoudsproviders die tot nu toe geen publiek hebben kunnen opbouwen, waardoor kijkers een briljante keuze aan inhoud hebben", voegde hij eraan toe.

"YouView is het creëren van een open omgeving voor inhoudsproviders om in te spelen en dit zal enige technische innovatie vergen.

"Om de meest effectieve processen voor inhoudsproviders te ontwikkelen, moeten we eerst nauw samenwerken met een paar die ons model kunnen bewijzen en schaalbaar zijn.

"Ons plan is om het programma uit te breiden, terwijl we beginnen met het opbouwen van gemeenschappelijke expertise en meer geweldige content aan boord."

"We zien een levendig ecosysteem dat zich op de IPTV-markt ontwikkelt en zijn ook toegewijd om dit te helpen floreren en te groeien op de beste manier om aan de behoeften van aanbieders van inhoud te voldoen."

YouView is gepland voor lancering in 2011.