YouView, de IPTV-onderneming gesteund door de BBC en andere grote namen, zou een vertraging van maximaal zes maanden kunnen ondervinden als gevolg van technische problemen.

Dit is volgens de Daily Mail, die opmerkt dat bronnen die dicht bij de zaak staan, hebben gezegd dat de lancering tot 2012 zou kunnen worden uitgesteld.

YouView is momenteel klaar voor een release in de zomer van 2011, maar de technische belemmeringen om de service op de markt te brengen, zijn onderschat en de deadline in de zomer wordt als optimistisch beschouwd.

Strategische beoordeling

In ander on-demand nieuws is SeeSaw, dat uit de as van Project Kangaroo is opgestaan, mogelijk al in de buurt en biedt on-demand content voor verschillende kanalen, maar Arqiva, de eigenaren, zijn nu op zoek naar meer investeringen in de service..

The Guardian merkt op dat er een strategische evaluatie zal plaatsvinden die hopelijk nieuwe investeringen zal opleveren. Als dat niet het geval is, kan de onderneming waarschijnlijk worden verkocht.

Volgens Nick Thompson, managing director van Arqiva's uitzend- en mediabedrijf, is Arquiva: "Kijken naar SeeSaw als onderdeel van een bredere strategische beoordeling en, na het succes van het lanceren van een baanbrekende nieuwe service aan zowel consumenten als adverteerders, geloven we nu dat service heeft verdere investeringen nodig om zijn volledige potentieel te bereiken.

"We moeten een stapsgewijze verandering in de ontwikkeling van de service mogelijk maken in een zeer snel evoluerende omgeving."

Het succes van de iPlayer in het Verenigd Koninkrijk werd deze week geschetst met nieuws dat het zijn beste kijkcijfers ooit had tijdens Kerstmis.

De makers van SeeSaw en YouView moeten nu met afgunst kijken.